Τουρκία: Εντολή σύλληψης εκατοντάδων εν ενεργεία στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τουρκία: Εντολή για σύλληψη 532 υπόπτων για σχέσεις με τον Γκιουλέν- Οι περισσότεροι εν ενεργεία στρατιωτικοί Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Εισαγγελείς στην Τουρκία διέταξαν τη σύλληψη 532 υπόπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ανάμεσά τους 459 εν ενεργεία στρατιωτικοί.

 

Η έρευνα για πρόσωπα που φέρεται να συνδέονται με τον Γκιουλέν- τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016- έγινε σε 62 επαρχίες.Στην Κωνσταντινούπολη οι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 258 υπόπτων. Ανάμεσα στους εν ενεργεία στρατιωτικούς που συνελήφθησαν είναι τέσσερις συνταγματάρχες, ένας αντισυνταγματάρχης, εννέα ταγματάρχες και 24 λοχαγοί, μετέδωσε το Anadolu. Εισαγγελείς στη Σμύρνη ζήτησαν τη σύλληψη 274 προσώπων, επίσης στην πλειονότητά τους εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό.

 

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία προφυλακίστηκαν περίπου 80.000 άνθρωποι. Περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποπεμφθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ