Του έβαλαν πρόστιμο 900 ευρώ γιατί επισκεύασε λακκούβα και ζήτησαν να την ξανανοίξει

Italian man fined nearly €900 for filling in pothole hits out at ‘injustice’ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Claudio Trenta
0

Πρόστιμο ύψους σχεδόν 900 ευρώ έλαβε κάτοικος μίας μικρής πόλης στη Λομβαρδία της Ιταλίας καθώς αποφάσισε να φτιάξει λακκούβα, καθώς οι εκκλήσεις του προς τη δημοτική αρχή έπεφταν στο κενό. 

Ο Claudio Trenta είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως από την αδυναμία των τοπικών αρχών να φτιάξουν μία λακκούβα 30 εκατοστών σε δρόμο στην Μπαρλασίνα και, μετά από τρεις μήνες προσπαθειών, αποφάσισε να δράσει μόνος του. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο 72χρονος μοιράστηκε το πρόστιμο των 882 ευρώ που δέχθηκε από την αστυνομία με την κατηγορία ότι παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.  

Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή εκτελούσε μια δυνητικά επικίνδυνη εργασία σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια ή αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Διατάχθηκε, μάλιστα, να επαναφέρει την τρύπα στην αρχική της κατάσταση. «Αν νομίζουν ότι είμαι ηλίθιος, κάνουν λάθος» δήλωσε ο ίδιος στην Corriere della Sera. «Με προκάλεσαν και γι' αυτό τώρα καταθέτω ανταγωγή κατά του συμβουλίου για αμέλεια». 

Είναι πολλοί εκείνοι που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον άνδρα. Χαρακτηριστικό είναι ένα σχόλιο στα social media: «Σήμερα έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Μπαρλασίνα. Γνωρίζω την πραγματικότητα στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε κόσκινα και αν οι άνθρωποι δεν αναλάβουν οι ίδιοι δράση, όλα καταρρέουν». 

«Το συμβούλιο θα έπρεπε να σας επιστρέψει τα χρήματα που ξοδέψατε για μια σακούλα τσιμέντο» σημείωνε κάποιος άλλος, απαντώντας στην ανάρτησή του. 

Ο Vittorio Sgarbi, υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, έλαβε θέση για το γεγονός παρατηρώντας πως «εκτός από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχει και η κοινή λογική. Η κοινή λογική θα έπρεπε να είχε ωθήσει την τοπική αστυνομία να ευχαριστήσει αυτόν τον κύριο» 

Η πανωλεθρία με τη λακκούβα κίνησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με τον Trenta να καλείται σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για το θέμα. «Δεν είμαι μαθημένος σε όλη αυτή τη δημοσιότητα» είπε.

«Θα πολεμήσω μέχρι το πικρό τέλος για να ακυρωθεί το πρόστιμο. Κατά την άποψή μου, είναι αδικία. Γιατί να μου βάλουν εμένα πρόστιμο κι όχι σε εκείνους που γνώριζαν το πρόβλημα και δεν επενέβησαν;» 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM