Του έβαλαν πρόστιμο 900 ευρώ γιατί επισκεύασε λακκούβα και ζήτησαν να την ξανανοίξει

Italian man fined nearly €900 for filling in pothole hits out at ‘injustice’ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Claudio Trenta
0

Πρόστιμο ύψους σχεδόν 900 ευρώ έλαβε κάτοικος μίας μικρής πόλης στη Λομβαρδία της Ιταλίας καθώς αποφάσισε να φτιάξει λακκούβα, καθώς οι εκκλήσεις του προς τη δημοτική αρχή έπεφταν στο κενό. 

Ο Claudio Trenta είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως από την αδυναμία των τοπικών αρχών να φτιάξουν μία λακκούβα 30 εκατοστών σε δρόμο στην Μπαρλασίνα και, μετά από τρεις μήνες προσπαθειών, αποφάσισε να δράσει μόνος του. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο 72χρονος μοιράστηκε το πρόστιμο των 882 ευρώ που δέχθηκε από την αστυνομία με την κατηγορία ότι παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.  

Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή εκτελούσε μια δυνητικά επικίνδυνη εργασία σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια ή αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Διατάχθηκε, μάλιστα, να επαναφέρει την τρύπα στην αρχική της κατάσταση. «Αν νομίζουν ότι είμαι ηλίθιος, κάνουν λάθος» δήλωσε ο ίδιος στην Corriere della Sera. «Με προκάλεσαν και γι' αυτό τώρα καταθέτω ανταγωγή κατά του συμβουλίου για αμέλεια». 

Είναι πολλοί εκείνοι που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον άνδρα. Χαρακτηριστικό είναι ένα σχόλιο στα social media: «Σήμερα έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Μπαρλασίνα. Γνωρίζω την πραγματικότητα στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε κόσκινα και αν οι άνθρωποι δεν αναλάβουν οι ίδιοι δράση, όλα καταρρέουν». 

«Το συμβούλιο θα έπρεπε να σας επιστρέψει τα χρήματα που ξοδέψατε για μια σακούλα τσιμέντο» σημείωνε κάποιος άλλος, απαντώντας στην ανάρτησή του. 

Ο Vittorio Sgarbi, υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, έλαβε θέση για το γεγονός παρατηρώντας πως «εκτός από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχει και η κοινή λογική. Η κοινή λογική θα έπρεπε να είχε ωθήσει την τοπική αστυνομία να ευχαριστήσει αυτόν τον κύριο» 

Η πανωλεθρία με τη λακκούβα κίνησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με τον Trenta να καλείται σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για το θέμα. «Δεν είμαι μαθημένος σε όλη αυτή τη δημοσιότητα» είπε.

«Θα πολεμήσω μέχρι το πικρό τέλος για να ακυρωθεί το πρόστιμο. Κατά την άποψή μου, είναι αδικία. Γιατί να μου βάλουν εμένα πρόστιμο κι όχι σε εκείνους που γνώριζαν το πρόβλημα και δεν επενέβησαν;» 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ