Τόνγκα: Τσουνάμι χτύπησαν τις ακτές μετά την έκρηξη ηφαιστείου -Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστράφηκαν περιουσίες

Τόνγκα: Τσουνάμι χτύπησαν τις ακτές μετά την έκρηξη ηφαιστείου -Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστράφηκαν περιουσίες Facebook Twitter
0

Κύματα τσουνάμι ύψους περίπου μισού μέτρου χτύπησαν την Τόνγκα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Χούνγκα Χαπάι.

Αμέσως μετά την ηφαιστειακή δραστηριότητα, οι αρχές στην Τόνγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, είχαν εκδόσει προειδοποίηση για τσουνάμι. Σε μετρητές που βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας στην πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόας παρατηρήθηκαν κύματα ύψους περίπου μισού μέτρου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Η απειλή για τσουνάμι συνεχίζεται και οι διακυμάνσεις στο επίπεδο της θάλασσας καθώς και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα δημιουργούν κινδύνους κατά μήκος παράκτιων περιοχών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

Επικρατεί πανικός και οι άνθρωποι ανησυχούν και δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν, λένε οι δημοσιογράφοι του RNZ Pacific. Όπως μεταδίδει η New Zealand Herald, κύματα έχουν ήδη προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια, ιδιοκτησίες και μία εκκλησία.

Η Μέρε Ταούφα δήλωσε ότι άκουσαν την έκρηξη, ενώ ήταν σπίτι με την οικογένειά της για το δείπνο. «Ήταν τεράστια, το έδαφος σείστηκε, το σπίτι μας έτρεμε. Ήρθε σε κύματα, ο μικρότερος αδερφός μου νόμιζε ότι έσκαγαν βόμβες κάπου κοντά μας». «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κρυφτούμε κάτω από το τραπέζι. Άρπαξα τη μικρή μου αδερφή και φώναξα στους γονείς μου και στους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο», προσθέτοντας ότι λίγο αργότερα το σπίτι της γέμισε νερό.

Τόνγκα: Τσουνάμι χτύπησαν τις ακτές μετά την έκρηξη ηφαιστείου -Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστράφηκαν περιουσίες Facebook Twitter

«Ακούγαμε μόνο κραυγές από παντού, άνθρωποι που φώναζαν για να ανέβουν όλοι σε ψηλότερα σημεία», πρόσθεσε.

Η εθνική επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων προειδοποίησε ότι σε ορισμένα τμήματα της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να καταγραφούν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα καθώς και απρόβλεπτα κύματα στις ακτές.


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό αρθρώνονται οι πρώτες απορίες για κάτι που όλοι σκέφτονται, αλλά κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά στην ερντογανική επικράτεια: ποιοι έχτισαν αυτά τα τραπουλόχαρτα και γιατί η Μεσόγειος είναι η χαρά της μαφίας των εργολάβων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ