Τον καταζητούμενο τζιχαντιστή Μπελμοχτάρ "βλέπει" πίσω από την επίθεση στο Μάλι η Γαλλία

Τον καταζητούμενο τζιχαντιστή Μπελμοχτάρ "βλέπει" πίσω από την επίθεση στο Μάλι η Γαλλία Facebook Twitter
0

Ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλ Μουραμπιτούν, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, «είναι αναμφίβολα πίσω» από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μάλι, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.


Ο Λε Ντριάν επισήμανε ότι ο Μπελμοχτάρ, τον οποίο «αναζητούν πολλές χώρες εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται αναμφίβολα πίσω από αυτήν την επίθεση, παρά το ότι δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα».


Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα του Κατάρ μετέδωσε εξάλλου πριν από λίγο ότι την ευθύνη για την πολύνεκρη σημερινή επίθεση ανέλαβε η οργάνωση αλ Μουραμπιτούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM