Ιράν: O Χαμενεΐ δεν βρίσκεται στην Τεχεράνη - Έχει μεταφερθεί σε «ασφαλές σημείο»

Ιράν: O Χαμενεΐ δεν βρίσκεται στην Τεχεράνη - Έχει μεταφερθεί σε «ασφαλές σημείο» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Getty Images
0

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δεν βρίσκεται πλέον στην Τεχεράνη και έχει μεταφερθεί σε «ασφαλές σημείο», όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος στο Reuters, σε μια στιγμή που η περιοχή βιώνει πρωτοφανή στρατιωτική ένταση.

Το πρωί του Σαββάτου, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν προληπτικές επιθέσεις κατά του Ιράν, με εκρήξεις να ακούγονται στην Τεχεράνη και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού να ηχούν σε ολόκληρο το Ισραήλ, προειδοποιώντας τους πολίτες για πιθανή αντίποινα.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι πολίτες έλαβαν προειδοποιήσεις να παραμείνουν κοντά σε προστατευμένους χώρους.

Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) τόνισε ότι πρόκειται για προληπτική ενέργεια: «Πρόκειται για προληπτική ειδοποίηση, για να προετοιμαστεί το κοινό για την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων προς το κράτος του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κατάσταση αυτή έρχεται μετά από μήνες αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με στρατιωτικές ενέργειες εάν το Ιράν δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του πυρηνικού προγράμματος.

Την Πέμπτη, σημειώνεται πως Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν διεξάγει έναν τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων στη Ελβετία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.

Με πληροφορίες από jpost.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM