Τιμ Κουκ: Περιοριστικά μέτρα για 45χρονη stalker που του έστειλε φωτογραφίες όπλου και πήγε σπίτι του

Τιμ Κουκ: Περιοριστικά μέτρα για 45χρονη stalker που του έστειλε φωτογραφίες όπλου και πήγε σπίτι του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Apple εξασφάλισε προσωρινά περιοριστικά μέτρα για γυναίκα που φέρεται να απειλούσε, να παρενοχλούσε και να «καταδίωκε» τον Τιμ Κουκ για πάνω από ένα χρόνο. 

Σε αίτημα που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Σάντα Κλάρα, η Apple ανέφερε ότι η 45χρονη γυναίκα από τη Βιρτζίνια επιδείκνυε «απρόβλεπτη, απειλητική και παράξενη συμπεριφορά». 

Η γυναίκα φέρεται ότι έκανε ολοένα πιο ανησυχητικές απειλές και δηλώσεις προς τον Κουκ- μέσω email και Twitter- από τα τέλη του 2020. Επίσης, κατηγορείται ότι μπήκε παράνομα στην ιδιοκτησία του δύο φορές, ενώ υποστήριξε ότι ήταν σύζυγός του και ότι είχαν αποκτήσει δίδυμα μαζί, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. 

Για πάνω από ένα χρόνο, η γυναίκα έστελνε απειλές απευθείας στον Κουκ μέσω email και Twitter, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών όπλου με σφαίρες και ένα πακέτο πυρομαχικά, που είχε αγοράσει. 

Επίσης, η φερόμενη stalker έκανε tag τον CEO σε αναρτήσεις στο Twitter και του έστελνε ιδιωτικά μηνύματα που υπαινίσσονταν ότι εκείνη ήθελε μια σεξουαλική σχέση, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούσε να ζήσει άλλο» και ότι «η υπομονή έχει σχεδόν εξαντληθεί». 

Από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2020 η γυναίκα φέρεται να έστειλε σχεδόν 200 email στον Κουκ, που έδειχναν «σημαντική κλιμάκωση στο ύφος, έγιναν απειλητικά και ιδιαίτερα ενοχλητικά», σύμφωνα με την Apple. 

Η κατάσταση κλιμακώθηκε τον Οκτώβριο, όταν εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του στο Πάλο Άλτο με ένα αυτοκίνητο και είπε ότι θέλει να μιλήσει μαζί του, προτού τη διώξει η ασφάλεια. Επέστρεψε έπειτα από λίγα λεπτά και την σταμάτησαν αστυνομικοί. Έψαξαν το αυτοκίνητό της και δεν βρήκαν όπλα, αλλά απομάκρυναν το όχημα επειδή δεν είχε λήξει η άδεια της. Εκείνη τους είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει βίαιη», σύμφωνα με την Apple. 

Η 45χρονη συνέχισε να στέλνει στον Κουκ απειλητικά email, συμπεριλαμβανομένου ένα τον Ιανουάριο που του έλεγε ότι «πρέπει να αδειάσει το διαμέρισμα» και ότι εκείνη θα «μετακόμιζε την επόμενη εβδομάδα». 

Επίσης, τα έγγραφα αναφέρουν ότι η γυναίκα επιχείρησε να ανοίξει εταιρεία στο όνομα του Τιμ Κουκ. Τον προηγούμενο μήνα φέρεται να απαίτησε 500 εκατομμύρια από εκείνον, προκειμένου να «ξεχάσει και να συγχωρήσει». 

«Η Apple θεωρεί ότι μπορεί να είναι οπλισμένη, ότι είναι ακόμη στο South Bay και σκοπεύει να επιστρέψει στην κατοικία του CEO της Apple ή να τον εντοπίσει αλλιώς, στο άμεσο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία στα δικαστικά έγγραφα. 

Η προσωρινή περιοριστική εντολή απαγορεύει στη γυναίκα να κατέχει όπλα ή να πλησιάσει την κατοικία του Κουκ και τα γραφεία της Apple. Επίσης, της απαγορεύει να έρθει σε επαφή μαζί του ή να τον κάνει tag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 29 Μαρτίου έχει οριστεί ακροαματική διαδικασία για το αν θα επεκταθούν τα περιοριστικά μέτρα. 

Με πληροφορίες από CNN, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ