Τηλεοπτικό κανάλι θα μηνύσει τον Ποροσένκο γιατί μπούκαρε σε στούντιο

Τηλεοπτικό κανάλι θα μηνύσει τον Ποροσένκο γιατί μπούκαρε σε στούντιο Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Τηλεοπτικό κανάλι στην Ουκρανία απειλεί να μηνύσει τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.


Αιτία για της μήνυσης η απρόσκλητη παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου σε ένα τοκ-σόου το βράδυ της Πέμπτης, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

«Εισβάλατε αδιάντροπα (σ.σ. στο στούντιο) ενώ βιντεοσκοπούσαμε, σε μια ιδιωτική εταιρεία, χωρίς πρόσκληση, χρησιμοποιώντας τη θέση σας ως αρχηγός του κράτους» ανέφερε ο Αλεξάντρ Τκατσένκο, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του καναλιού 1+1, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση.

Ο αντίπαλος του Ποροσένκο σε αυτές τις εκλογές, ο ηθοποιός Βολοντιμίρ Ζελένσκι, πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές σίριαλ «Υπηρέτης του λαού» που προβάλλεται από το κανάλι 1+1.

Ο Ζελένσκι, που δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία –εκτός από τον ρόλο του στο σίριαλ, καθώς υποδύεται έναν πρόεδρο– αυτοπροβάλλεται ως μια εναλλακτική λύση σε ένα κατεστημένο διαβρωμένο από τη διαφθορά.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και οι δημοσκοπήσεις δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον Ζελένσκι.

Στην ανακοίνωσή του ο Τκατσένκο ανέφερε ότι ο Ποροσένκο δήλωσε ότι πήγε στο στούντιο για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στο τοκ-σόου «Δικαίωμα στην εξουσία». Εμφανίστηκε τελικά πίσω από ένα μικρόφωνο. Το κανάλι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι βρισκόταν στο Παρίσι για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εξηγώντας ότι ο Ποροσένκο το γνώριζε αφού και αυτός επρόκειτο να γίνει δεκτός σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Για την εισβολή στο στούντιο «σας αξίζει να σας μηνύσουμε», πρόσθεσε ο Τκατσένκο, προειδοποιώντας τον Ποροσένκο ότι το κανάλι θα κινηθεί δικαστικά την Δευτέρα.

Στο σίριαλ «Υπηρέτης του λαού» ο Ζελένσκι παίζει έναν καθηγητή ιστορίας ο οποίος καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος, προς έκπληξη όλων.

Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία με ένα σύντομο βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι 1+1 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι θεατές περίμεναν να δουν στις οθόνες τους το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ποροσένκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ κατά Σόρος: Τον κατηγορεί για εκβιασμό, διαφθορά και «υποστήριξη βίαιων διαδηλώσεων»

Διεθνή / Τραμπ κατά Σόρος: Τον κατηγορεί για εκβιασμό, διαφθορά και «υποστήριξη βίαιων διαδηλώσεων»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος και τον γιο του Άλεξ, ζητώντας να κατηγορηθούν για «οργανωμένο έγκλημα» λόγω φερόμενης στήριξης διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.
LIFO NEWSROOM
Αναβρασμός στο Σικάγο: Ο Τραμπ σχεδιάζει χρήση ναυτικής βάσης από την ICE κατά μεταναστών

Διεθνή / Αναβρασμός στο Σικάγο: Ο Τραμπ σχεδιάζει χρήση ναυτικής βάσης από την ICE κατά μεταναστών

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τη χρήση της ναυτικής βάσης Great Lakes για επιχειρήσεις της ICE και πιθανή αποστολή χιλιάδων στρατιωτών στο Σικάγο, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τον κυβερνήτη του Ιλινόις.
LIFO NEWSROOM
Οι σομελιέ του νερού πιστεύουν ότι μπορεί να ανταγωνιστεί το κρασί στα εστιατόρια, αλλά ποιος πληρώνει 19 λίρες για ένα μπουκάλι;

Διεθνή / Οι σομελιέ του νερού πιστεύουν ότι μπορεί να ανταγωνιστεί το κρασί, αλλά ποιος πληρώνει 19 λίρες για ένα μπουκάλι;

Τα εστιατόρια προτείνουν μοναδικούς συνδυασμούς φαγητών και νερών, όπως με τα κρασιά - Τι καθορίζει σύμφωνα με τους ειδικούς την γεύση του νερού
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στη Λατινική Αμερική: Οι ΗΠΑ στέλνουν οκτώ πολεμικά πλοία - Ο Μαδούρο κινητοποιεί στρατό

Διεθνή / Συναγερμός στη Λατινική Αμερική: Οι ΗΠΑ στέλνουν οκτώ πολεμικά πλοία - Ο Μαδούρο κινητοποιεί στρατό

Ο αμερικανικός στόλος ενισχύει την παρουσία του στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό με 8 πολεμικά πλοία για «αντιναρκωτικές επιχειρήσεις», ενώ ο Νικολάς Μαδούρο κινητοποιεί στρατό και πολιτοφυλακές
LIFO NEWSROOM
Οργισμένοι διαδηλωτές πετούν πέτρες στον Χαβιέρ Μιλέι – Σκάνδαλο διαφθοράς «φουντώνει» την κρίση

Διεθνή / Οργισμένοι διαδηλωτές πετούν πέτρες στον Χαβιέρ Μιλέι – Σκάνδαλο διαφθοράς «φουντώνει» την κρίση

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από διαδηλωτές στο Λόμας ντε Ζαμόρα, εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς που εμπλέκει την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
Αν πετύχει το πραξικόπημα με τη Λίσα Κουκ οι διορισμένοι του Τραμπ θα μπορούσαν ελέγχουν τη Fed για δεκαετίες

Διεθνή / Αν πετύχει το πραξικόπημα με τη Λίσα Κουκ οι διορισμένοι του Τραμπ θα μπορούσαν ελέγχουν τη Fed για δεκαετίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να απομακρύνει μέλη της Fed και να τοποθετήσει πιστούς συνεργάτες - Τι σημαίνει η κίνηση αυτή για την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και τα επιτόκια
LIFO NEWSROOM
Η βίλα των διαβόητων πάρτι «μπουνγκα μπουνγκα» του Μπερλουσκόνι βγαίνει προς πώληση

Διεθνή / Η βίλα των διαβόητων πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει προς πώληση

Η αξία του ακινήτου εκτιμάται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ και αν επιτευχθεί πώληση σε αυτή την τιμή, θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ιδιωτικές κατοικίες παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM