Το TikTok προσφεύγει στη δικαιοσύνη, κατά του διατάγματος Τραμπ

Το TikTok προσφεύγει στη δικαιοσύνη, κατά του διατάγματος Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Το TikTok προσφεύγει στη δικαιοσύνη, κατά της απαγόρευσης που επέβαλε στην πλατφόρμα ο Ντόναλντ Τραμπ με διάταγμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, με διάταγμα που υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες, απαγορεύει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τις συναλλαγές με την κινέζικη εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok. Αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ανησυχούν ότι η εταιρεία μπορεί να δώσει στην κινεζική κυβέρνηση δεδομένα Αμερικανών, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η ByteDance έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες.

Το TikTok- που έχει 80 εκατ. ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ- ανανακοίνωσε ότι εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη διοίκηση Τραμπ, αλλά δεν υπήρχε πρόοδος και ήρθε αντιμέτωπη με μια κυβέρνηση που δεν δίνει καμία σημασία στην αλήθεια.

«Για να διασφαλίσουμε ότι δεν απορρίπτεται το κράτος δικαίου και ότι η εταιρεία μας και οι χρήστες έχουν δίκαιη αντιμετώπιση, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προσβάλλουμε το εκτελεστικό διάταγμα μέσω του συστήματος δικαιοσύνης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

To TikTok θα καταθέσει μήνυση τη Δευτέρα. Το διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο Τραμπ στις 14 Αυγούστου έδινε στην ByteDance 90 ημέρες για να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία είναι ήδη σε συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές, μεταξύ άλλων τη Microsoft και την Oracle.

Ήδη, την Παρασκευή, ομάδα Κινεζο-Αμερικανών κατέθεσαν ξεχωριστή μήνυση εναντίον της παρόμοιας απαγόρευσης του Τραμπ για το WeChat, την εφαρμογή που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Tencent.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι η επέκταση των εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί και ανήκουν σε κινεζικές εταιρείες «απειλεί την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ». Η συλλογή δεδομένων απειλεί «να επιτρέψει στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα να έχει πρόσβαση σε προσωπικές και περιουσιακές πληροφορίες Αμερικανών», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος στο σχετικό εκτελεστικό διάταγμα. Από την πλευρά του, το TikTok απαντά ότι ποτέ δεν έχει δώσει οποιαδήποτε στοιχεία Αμερικανών χρηστών στις κινεζικές αρχές.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM