Θετικά στον κορωνοϊό για «πρώτη φορά στην Ινδία» οκτώ λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο

Θετικά στον κορονοϊό για «πρώτη φορά στην Ινδία» οκτώ λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο Facebook Twitter
0

Οκτώ λιοντάρια στο ζωολογικό πάρκο Νεχρού της Χιντεραμπάντ βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, κάτι που πιστεύεται είναι η πρώτη περίπτωση κρουσμάτων μεταξύ άγριων ζώων στην Ινδία. 

Σύμφωνα με τους Times of India, οι αρχές του πάρκου ενημερώθηκαν στις 29 Απριλίου από το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας πως τα λιοντάρια ήταν θετικά. 

«Μετά τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου οκτώ τίγρεις και λιοντάρια βρέθηκαν θετικά στην Covid-19 τον Απρίλιο του 2020, δεν έχουν υπάρξει τέτοια κρούσμματα μεταξύ άγριων ζώων. Ωστόσο, στο Χονγκ Κονγκ, ο ιός είχε εντοπιστεί σε σκύλους και γάτες» αναφέρει σχετικά ο δρ Σιρίσ Ουπαντίγιε, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης Άγριας Ζωής (WRTC) της ινδικής πόλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24 Απριλίου οι κτηνίατροι του πάρκου παρατήρησαν συμπτώματα ανάλογα του κορωνοϊού, όπως απώλεια όρεξης, καταρροή και βήχα σε κάποια από τα 12 λιοντάρια ηλικίας περίπου 10 ετών που φιλοξενούνται σε μια περιοχή 40 στρεμμάτων. Αποδείχτηκε πως τέσσερα αρσενικά και τέσσερα θηλυκά ήταν θετικά στον κορωνοϊό. 


Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επιστήμονες θα αναλύσουν τη γονιδιακή ακολουθία για να διαπιστώσουν αν το στέλεχος του ιού στα λιοντάρια προήλθε από τους ανθρώπους

Το ζωολογικό πάρκο Νεχρού είχε κλείσει για το κοινό πριν από δύο μέρες καθώς -λόγω εγγύτητας του πάρκου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και λόγω του ότι ο ιός είναι αερομεταφερόμενος- υπήρχε φόβος μόλυνσης των ζώων από τους ανθρώπους. 

«Είναι επίσης πιθανό τα λιοντάρια να κόλλησαν από τους φροντιστές ή τους φύλακες» ανέφερε ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας πως προσφάτως 25 άτομα από το προσωπικό του πάρκου διαγνώστηκαν θετικά. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ