Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις διαδηλωτών στις ΗΠΑ

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις διαδηλωτών στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις διαδηλωτών στις ΗΠΑ (EPA)
0

Τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν καθώς παραβίασαν τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επιβλήθηκαν με εντολή του Δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Σύμφωνα με το Associated Press έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις διαδηλωτών από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να διαδηλώνουν κυρίως ειρηνικά, για όγδοη μέρα.

Μία από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες, που συμμετείχαν οι συγγενείς του Φλόιντ, πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα του, στο Χιούστον του Τέξας.

Πολλοί αψήφησαν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις, που επιβλήθηκαν μετά από σκηνές βίας και λεηλασίες.

Μήνυμα Πάπα

 

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ή να κλείσουμε τα μάτια στον ρατσισμό» ανέφερε σε μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ωστόσο, ο ποντίφικας δεν παρέλειψε να καταδικάσει τη βία: «Τίποτα δεν κερδίζεται με  τη βία και τόσα πολλά χάνονται (από αυτήν)» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση Φλόιντ έχει αναζωπυρώσει την οργή των Αμερικανών για τις δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς, οι οποίοι συχνά μένουν ατιμώρητοι.

Θέση για την «πανδημία του ρατσισμού» στις ΗΠΑ έχουν πάρει και αρκετοί διάσημοι, με πιο πρόσφατα την συνέντευξη του Σπάικ Λι στο BBC και το άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ στην Daily Beast.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM