Τέσσερις συλλήψεις στην Ολλανδία για σχέδιο απαγωγής Βέλγου υπουργού

Τέσσερις συλλήψεις στην Ολλανδία για σχέδιο απαγωγής Βέλγου υπουργού Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Vincent Van Quickenborne
0

Συνελήφθησαν στην Ολλανδία τέσσερα άτομα ως ύποπτα για σχέδιο απαγωγής του Βέλγου υπουργού Δικαιοσύνης

Ο Vincent Van Quickenborne κατήγγειλε πως η «μαφία των ναρκωτικών» είναι πίσω από το πλάνο για την απαγωγή του. 

Κοντά στο σπίτι του υπουργού είχε εντοπιστεί ένα όχημα εντός του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός και δύο μπουκάλια βενζίνης. Οι διωκτικές Αρχές είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την «πιθανή απειλή» που οδήγησε σε μεγάλη έρευνα. 

Μιλώντας σε εκδήλωση ο ίδιος ο υπουργός, σημείωσε πως οι Αρχές τόν ενημέρωσαν ότι κινδυνεύει και ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του το επόμενο διάστημα. 

«Θα τεθώ υπό αυστηρή ασφάλεια, προς το παρόν, και δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω σε ορισμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά κατανοητό» είπε το Σάββατο. 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως οι εξελίξεις δεν είναι ένδειξη αλλαγής στάσης από τον ίδιο, το αντίθετο. 

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: οι άνθρωποι πίσω απ΄αυτό καταφέρνουν το αντίθετο απ΄αυτό που στοχεύουν. Ενισχύεται η πεποίθησή μου πως πρέπει να πολεμήσουμε. Οι εγκληματίες αισθάνονται παγιδευμένοι. Αυτό το αίσθημα είναι σωστό. Γιατί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κατά του οργανωμένου εγκλήματος, με περισσότερο προσωπικό και πόρους απ΄ό,τι πριν» είπε και κατέληξε: «Στη δημοκρατία μας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία. Ποτέ». 

Εκπρόσωπος Τύπου των ολλανδικών Αρχών, σημείωσε πως αρχικά συνελήφθησαν τρεις άνδρες, 20, 29 και 48 ετών, όλοι Ολλανδοί. Την Κυριακή, έγινε άλλη μία σύλληψη. 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Alexander De Croo, σημείωσε πως η απειλή κατά του υπουργού του ήταν «απολύτως απαράδεκτη. Αλλά, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα εκφοβηθούμε από κανέναν. Το έργο μας συνεχίζεται».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM