Τέσσερις συλλήψεις στην Ολλανδία για σχέδιο απαγωγής Βέλγου υπουργού

Τέσσερις συλλήψεις στην Ολλανδία για σχέδιο απαγωγής Βέλγου υπουργού Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Vincent Van Quickenborne
0

Συνελήφθησαν στην Ολλανδία τέσσερα άτομα ως ύποπτα για σχέδιο απαγωγής του Βέλγου υπουργού Δικαιοσύνης

Ο Vincent Van Quickenborne κατήγγειλε πως η «μαφία των ναρκωτικών» είναι πίσω από το πλάνο για την απαγωγή του. 

Κοντά στο σπίτι του υπουργού είχε εντοπιστεί ένα όχημα εντός του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός και δύο μπουκάλια βενζίνης. Οι διωκτικές Αρχές είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την «πιθανή απειλή» που οδήγησε σε μεγάλη έρευνα. 

Μιλώντας σε εκδήλωση ο ίδιος ο υπουργός, σημείωσε πως οι Αρχές τόν ενημέρωσαν ότι κινδυνεύει και ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του το επόμενο διάστημα. 

«Θα τεθώ υπό αυστηρή ασφάλεια, προς το παρόν, και δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω σε ορισμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά κατανοητό» είπε το Σάββατο. 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως οι εξελίξεις δεν είναι ένδειξη αλλαγής στάσης από τον ίδιο, το αντίθετο. 

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: οι άνθρωποι πίσω απ΄αυτό καταφέρνουν το αντίθετο απ΄αυτό που στοχεύουν. Ενισχύεται η πεποίθησή μου πως πρέπει να πολεμήσουμε. Οι εγκληματίες αισθάνονται παγιδευμένοι. Αυτό το αίσθημα είναι σωστό. Γιατί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κατά του οργανωμένου εγκλήματος, με περισσότερο προσωπικό και πόρους απ΄ό,τι πριν» είπε και κατέληξε: «Στη δημοκρατία μας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία. Ποτέ». 

Εκπρόσωπος Τύπου των ολλανδικών Αρχών, σημείωσε πως αρχικά συνελήφθησαν τρεις άνδρες, 20, 29 και 48 ετών, όλοι Ολλανδοί. Την Κυριακή, έγινε άλλη μία σύλληψη. 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Alexander De Croo, σημείωσε πως η απειλή κατά του υπουργού του ήταν «απολύτως απαράδεκτη. Αλλά, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα εκφοβηθούμε από κανέναν. Το έργο μας συνεχίζεται».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM