Τέσσερις συλλήψεις στην Ολλανδία για σχέδιο απαγωγής Βέλγου υπουργού

Τέσσερις συλλήψεις στην Ολλανδία για σχέδιο απαγωγής Βέλγου υπουργού Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Vincent Van Quickenborne
0

Συνελήφθησαν στην Ολλανδία τέσσερα άτομα ως ύποπτα για σχέδιο απαγωγής του Βέλγου υπουργού Δικαιοσύνης

Ο Vincent Van Quickenborne κατήγγειλε πως η «μαφία των ναρκωτικών» είναι πίσω από το πλάνο για την απαγωγή του. 

Κοντά στο σπίτι του υπουργού είχε εντοπιστεί ένα όχημα εντός του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός και δύο μπουκάλια βενζίνης. Οι διωκτικές Αρχές είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την «πιθανή απειλή» που οδήγησε σε μεγάλη έρευνα. 

Μιλώντας σε εκδήλωση ο ίδιος ο υπουργός, σημείωσε πως οι Αρχές τόν ενημέρωσαν ότι κινδυνεύει και ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του το επόμενο διάστημα. 

«Θα τεθώ υπό αυστηρή ασφάλεια, προς το παρόν, και δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω σε ορισμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά κατανοητό» είπε το Σάββατο. 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως οι εξελίξεις δεν είναι ένδειξη αλλαγής στάσης από τον ίδιο, το αντίθετο. 

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: οι άνθρωποι πίσω απ΄αυτό καταφέρνουν το αντίθετο απ΄αυτό που στοχεύουν. Ενισχύεται η πεποίθησή μου πως πρέπει να πολεμήσουμε. Οι εγκληματίες αισθάνονται παγιδευμένοι. Αυτό το αίσθημα είναι σωστό. Γιατί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κατά του οργανωμένου εγκλήματος, με περισσότερο προσωπικό και πόρους απ΄ό,τι πριν» είπε και κατέληξε: «Στη δημοκρατία μας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία. Ποτέ». 

Εκπρόσωπος Τύπου των ολλανδικών Αρχών, σημείωσε πως αρχικά συνελήφθησαν τρεις άνδρες, 20, 29 και 48 ετών, όλοι Ολλανδοί. Την Κυριακή, έγινε άλλη μία σύλληψη. 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Alexander De Croo, σημείωσε πως η απειλή κατά του υπουργού του ήταν «απολύτως απαράδεκτη. Αλλά, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα εκφοβηθούμε από κανέναν. Το έργο μας συνεχίζεται».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM