«Tesla Big Battery»: Μεγάλη φωτιά σε εγκαταστάσεις της Αυστραλίας

«Tesla Big Battery»: Μεγάλη φωτιά σε εγκαταστάσεις της Αυστραλίας Facebook Twitter
0

Τα πυροσβεστικά συνεργεία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο σήμερα τη μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις γιγάντιων μπαταριών στην Αυστραλία έπειτα από μαραθώνια «μάχη» τριών ημερών.

Ειδικότερα, μία από τις αποθήκες Tesla megapack στο Moorabool, πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια δοκιμών λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποθήκη μπαταριών ιόντων λιθίου στη χώρα.

Η εγκατάσταση είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από το αρχικό μέγεθος της μεγάλης μπαταρίας Tesla του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ που κατασκευάστηκε στη Νότια Αυστραλία το 2017. 

Η «Tesla Big Battery» που ανήκει στη γαλλική Neoen είχε σκοπό την ανάπτυξη ενός γιγαντιαίου συστήματος μπαταριών 300 MW/450 MWh χρησιμοποιώντας το Tesla Megapack στη Βικτώρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Neoen Australia, Louis de Sambucy δήλωσε ότι η φωτιά στο σημείο έχει «υποχωρήσει». Είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρέμειναν στο σημείο με προσωπικό και εργολάβους της Tesla για να παρακολουθούν τη μείωση της θερμοκρασίας στις εγκαταστάσεις που επηρεάστηκαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM