No.1

Τεράστια διαδήλωση στο Ισραήλ απαιτώντας να υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους της Χαμάς

Τεράστια διαδήλωση στο Ισραήλ απαιτώντας να υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους της Χαμάς Facebook Twitter
Διαδήλωση στο Ισραήλ/ Φωτ.: Getty Images
0

Χιλιάδες διαδήλωσαν χθες στο Τελ Αβίβ και άλλες ισραηλινές πόλεις, για να απαιτήσουν να επιστρέψουν οι όμηροι της Χαμάς ή εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγγενείς ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας για 163η ημέρα από τη Χαμάς απαίτησαν να συναφθεί συμφωνία για να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατόν. Διάφορες συγκεντρώσεις στο Ισραήλ σε τομείς του Τελ Αβίβ απέκλεισαν οδικές αρτηρίες της παραθαλάσσιας μητρόπολης. Σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις ξέσπασαν αψιμαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία. Σε άλλες ισραηλινές πόλεις, διαδηλωτές απαίτησαν να διεξαχθούν εκλογές άμεσα. 

Κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και την κυβέρνησή του πως δεν κάνουν αρκετά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους. «Ο πρωθυπουργός μας έχει ξεχάσει πως είναι επίσης πρωθυπουργός των 134 ομήρων», είπε συγγενής σε συγκέντρωση. «Δεν έχουν άλλο χρόνο, ούτε εμείς. Κάντε κάτι τώρα!»

Κατά ισραηλινές πηγές, πάνω από 130 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας —εκ των οποίων όμως τουλάχιστον 32 πιστεύεται πως είναι νεκροί—, από τους 250 και πλέον που απήχθησαν όταν ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου έφοδο σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας τον Οκτώβριο.

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM