Ταξιδιωτικό χάος σε Βρετανία και Ιρλανδία λόγω της σφοδρής καταιγίδας Eowyn

Ταξιδιωτικό χάος σε Βρετανία και Ιρλανδία λόγω της σφοδρής καταιγίδας Eowyn Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Μια σπάνια προειδοποίηση «μείνετε στα σπίτια σας» εκδόθηκε για τμήματα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, λόγω της σφοδρής καταιγίδας Eowyn που συνοδεύεται από επικίνδυνους ανέμους ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας ταξιδιωτικό χάος.

Η καταιγίδα Eowyn, ένας εξωτροπικός κυκλώνας «βόμβα» που σχηματίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό και εντάθηκε γρήγορα, επηρέασε τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, αεροπορικές πτήσεις και την κυκλοφορία οχημάτων. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι η Βόρεια Ιρλανδία και τα κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Σκωτίας, σύμφωνα με το βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία. 

Όλα τα τρένα ακυρώθηκαν στη Σκωτία την Παρασκευή, ενώ όλα τα σχολεία στη Βόρεια Ιρλανδία είναι κλειστά, καθώς η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, έριξε δέντρα και προκάλεσε διακοπές ρεύματος. Υπήρξε σοβαρή αναστάτωση στα αεροδρόμια, με περίπου 1.124 πτήσεις -το 20%- να ακυρώνονται, επηρεάζοντας περίπου 150.000 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium. Το Δουβλίνο, το Εδιμβούργο, το Χίθροου και η Γλασκώβη ήταν τα αεροδρόμια που επλήγησαν περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 93.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Ιρλανδίας (NIE). «Οι προσπάθειες αποκατάστασης θα χρειαστούν σημαντικό χρόνο, καθώς τα συνεργεία δεν μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται μέχρι να είναι ασφαλές να το κάνουν», ανακοίνωσε η ΝΙΕ.

Η καταιγίδα Eowyn αναμένεται να απομακρυνθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο αύριο, Σάββατο, αν και στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ισχύουν κίτρινες προειδοποιήσεις για τους ανέμους το πρωί και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ambrogio Volonté, ανώτερος ερευνητής στο Τμήμα Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου του Reading, προειδοποίησε ότι η καταιγίδα Eowyn θα μπορούσε να «συναγωνιστεί τη σφοδρότητα» της καταιγίδας Eunice το 2022 και της καταιγίδας Ciarán το 2023, «οι οποίες δυστυχώς στοίχισαν ζωές και άφησαν πίσω τους σοβαρές ζημιές».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM