No.1

Ταξιδιωτικό χάος σε Βρετανία και Ιρλανδία λόγω της σφοδρής καταιγίδας Eowyn

Ταξιδιωτικό χάος σε Βρετανία και Ιρλανδία λόγω της σφοδρής καταιγίδας Eowyn Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Μια σπάνια προειδοποίηση «μείνετε στα σπίτια σας» εκδόθηκε για τμήματα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, λόγω της σφοδρής καταιγίδας Eowyn που συνοδεύεται από επικίνδυνους ανέμους ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας ταξιδιωτικό χάος.

Η καταιγίδα Eowyn, ένας εξωτροπικός κυκλώνας «βόμβα» που σχηματίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό και εντάθηκε γρήγορα, επηρέασε τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, αεροπορικές πτήσεις και την κυκλοφορία οχημάτων. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι η Βόρεια Ιρλανδία και τα κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Σκωτίας, σύμφωνα με το βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία. 

Όλα τα τρένα ακυρώθηκαν στη Σκωτία την Παρασκευή, ενώ όλα τα σχολεία στη Βόρεια Ιρλανδία είναι κλειστά, καθώς η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, έριξε δέντρα και προκάλεσε διακοπές ρεύματος. Υπήρξε σοβαρή αναστάτωση στα αεροδρόμια, με περίπου 1.124 πτήσεις -το 20%- να ακυρώνονται, επηρεάζοντας περίπου 150.000 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium. Το Δουβλίνο, το Εδιμβούργο, το Χίθροου και η Γλασκώβη ήταν τα αεροδρόμια που επλήγησαν περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 93.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Ιρλανδίας (NIE). «Οι προσπάθειες αποκατάστασης θα χρειαστούν σημαντικό χρόνο, καθώς τα συνεργεία δεν μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται μέχρι να είναι ασφαλές να το κάνουν», ανακοίνωσε η ΝΙΕ.

Η καταιγίδα Eowyn αναμένεται να απομακρυνθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο αύριο, Σάββατο, αν και στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ισχύουν κίτρινες προειδοποιήσεις για τους ανέμους το πρωί και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ambrogio Volonté, ανώτερος ερευνητής στο Τμήμα Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου του Reading, προειδοποίησε ότι η καταιγίδα Eowyn θα μπορούσε να «συναγωνιστεί τη σφοδρότητα» της καταιγίδας Eunice το 2022 και της καταιγίδας Ciarán το 2023, «οι οποίες δυστυχώς στοίχισαν ζωές και άφησαν πίσω τους σοβαρές ζημιές».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM