Ταϊλάνδη: Πέθανε και το 6χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί χθες

Ταϊλάνδη: Πέθανε και το 6χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί χθες Facebook Twitter
0

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη βόμβας χθες Κυριακή σε εμπορικό δρόμο της Μπανγκόκ. Ένα 12χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματα του χθες, ενώ το ίδιο συνέβη και με ένα εξάχρονο κορίτσι σήμερα.

Κοντά στον τόπο της έκρηξης βρίσκεται ένα από τα σημεία της πρωτεύουσας, στο οποίο παραμένουν διαδηλωτές. Η νέα επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά την απόφαση των υποστηρικτών της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, να αντιμετωπίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης.

Το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική επαρχία Τρατ, ένα πεντάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλων. Οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως και έριξαν χειροβομβίδες εναντίον πολιτών που συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία. Τουλάχιστον 41 άτομα τραυματίστηκαν.

Η Unicef αντέδρασε σήμερα καλώντας τους γονείς να μην πηγαίνουν στις διαδηλώσεις με τα παιδιά τους. «Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά γύρω από τα οδοφράγματα», συνέστησε η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Ο θάνατος σήμερα της εξάχρονης αυξάνει σε 20 τον αριθμό των νεκρών της κρίσης αυτής κατά την οποία επίσης έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες άνθρωποι από πυρά και χειροβομβίδες που δεν είναι γνωστό από πού προέρχονται, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται και όπου συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.


Ο αρχηγός του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Παραντόρν Παταναταμπούτ απέδωσε την ευθύνη για τα δύο δραματικά περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο PDRC, διοργανωτή των διαδηλώσεων. «Αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια έχουν σχέση με το PDRC», δήλωσε σήμερα καταγγέλλοντας «βίαιες οργανώσεις των οποίων στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης».

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM