Ταϊλάνδη: Αντισυνταγματικές οι πρόωρες εκλογές

Ταϊλάνδη: Αντισυνταγματικές οι πρόωρες εκλογές Facebook Twitter
0

Ως αντισυνταγματικές έκρινε τις πρόωρες εκλογές που έγιναν στις 2 Φεβρουαρίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊλάνδης και αυτό γιατί οι κάλπες δεν στήθηκαν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

Στις εκλογές επικράτησε η τωρινή πρωθυπουργός της χώρας, την οποία έχει στοχοποιήσει η αντιπολίτευση στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συντάραξαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως η Γινγκλύκ Σιναουάτρα διατηρεί ακόμα ισχυρά ερείσματα στις φτωχότερες αγροτικές περιοχές της χώρας.

Οι πρόωρες εκλογές ήταν μια κίνηση από πλευράς της πρωθυπουργού ώστε να εκτονωθεί το τεταμένο πολιτικό κλίμα της περιόδου. Οι διαδηλωτές όμως ζητούσαν πρώτα να γίνουν μεταρρυθμίσεις και μετά εκλογές.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν είναι ακόμα σαφές αν πρόκειται να γίνουν νέες εκλογές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM