Ταϊλάνδη: Αεροπορική εταιρεία λανσάρει «ιερή πτήση» πάνω από βουδιστικούς ναούς

Ταϊλάνδη: Αεροπορική εταιρεία λανσάρει «ιερή πτήση» πάνω από βουδιστικούς ναούς Facebook Twitter
EPA
0

Μία ειδική πτήση πάνω από περισσότερες από 99 ιερές τοποθεσίες βουδιστών λανσάρει η Thai Airways. 

H αεροπορική εταιρεία αντιμετώπιζε ζητήματα και πριν την πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των συνόρων της χώρας τα επιδείνωσε. Η Thai Airways έχει παρουσιάσει μια σειρά δράσεων για να μαζέψει χρήματα κατά τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ άλλων πουλάει τσάντες φτιαγμένες από σωσίβια και ολισθητήρες εκκένωσης αεροσκαφών, ενώ άνοιξε θεματικό καφέ στην Μπανγκόκ που σερβίρει γεύματα παρόμοια με αυτά των πτήσεων. 

Η νέα πτήση δεν θα προσγειωθεί σε κανένα από τα σημεία, αλλά θα πετάξει πάνω από ναούς στις 31 επαρχίες της χώρας πριν επιστέψει στην πρωτεύουσα. Στους επιβάτες θα δοθεί ένα βιβλίο με προσευχές, ενώ θα είναι διαθέσιμο ειδικό γεύμα. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 160 ευρώ έως 275 ευρώ. 

Πολλές ακόμη αεροπορικές εταιρείες διοργάνωσαν «πτήσεις στο πουθενά» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανάμεσα τους η ταϊβανέζικη ΕVA και η ιαπωνική ΑΝΑ. Η Geruda, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδονησίας, πουλάει τα γεύματα των αεροπλάνων ως takeaways, ενώ η Singapore Airlines χρεώνει έως και 399 ευρώ το άτομο για ένα γεύμα σε καθηλωμένο αεροπλάνο του στόλου της. 

Η πανδημία έχει προκαλέσει οικονομική καταστροφή στις αεροπορικές εταιρείες. Η Ταϊλάνδη, όπου ο τουρισμούς συνεισφέρει στο 20% του ΑΠΕ της χώρας, παραμένει κλειστή για την πλειονότητα των ξένων ταξιδιωτών. Μόνο σε έναν μικρό αριθμό τουριστών επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. H Thai Airways προσπαθεί να αναδιαρθρώσει χρέος ύψους 6,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ