Μετά την «πτήση στο πουθενά», που λάνσαρε η αεροπορική εταιρεία Qantas, γεγονός αποτελούν πλέον και οι «κρουαζιέρες στο πουθενά» για όσους θέλουν να ταξιδέψουν χωρίς να ρισκάρουν μόλυνση από τον κορωνοϊό

 

Συγκεκριμένα η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε κρουαζιέρες για το 2020 όπου τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν κάποιο λιμάνι. Σύμφωνα με την τουριστική επιτροπή της Σιγκαπούρης, δύο κρουαζιερόπλοια θα πραγματοποιήσουν αυτά τα ταξίδια. Το WORLD DREAM της Genting Cruise Lines και το QUANTUM OF THE SEAS της Royal Caribbean.

 

Οι κρουαζιέρες θα είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές που οι τακτικοί ταξιδιώτες έχουν συνηθίζει. Τα πλοία, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ξεκινούν από ένα λιμάνι και θα ολοκληρώνουν την κρουαζιέρα στο ίδιο χωρίς ενδιάμεσες προσεγγίσεις. Η μεταφορική ικανότητα θα περιορίζεται στο 50%, ενώ μόνο κάτοικοι της Σιγκαπούρης θα μπορούν να ταξιδέψουν. 

 

Σύμφωνα με τον Keith Tan, διευθύνοντα σύμβουλο της τουριστικής επιτροπής της Σιγκαπούρης αυτές οι πιλοτικές κρουαζιέρες θα αποτελέσουν μια σημαντική ευκαιρία για τις εταιρείες ώστε να ανακαλύψουν εκ νέου την ταξιδιωτική εμπειρία με τα πλοία και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών. 

 

Πέρα από το μειωμένο πρωτόκολλο και τις ανύπαρκτες εκδρομές στα λιμάνια, τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψουν. Φρέσκος αέρας θα διοχετεύεται στους εσωτερικούς χώρους και οι επιβάτες θα πρέπει αν φορούν μάσκες όταν δεν βρίσκονται στις καμπίνες τους. 

  

Η (μόνη) επιβίβαση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου. Με παρόμοιο τρόποι οι επιβάτες θα αποβιβαστούν. 

 

Κρουαζιέρες «στο πουθενά» λανσάρει η Σιγκαπούρη - Τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν λιμάνια
Το WORLD DREAM της Genting Cruise Lines θα αποπλεύσει για την «κρουαζιέρα στο πουθενά» στις 6 Νοεμβρίου (ΕΡΑ)

 

Κρουαζιέρες «στο πουθενά» λανσάρει η Σιγκαπούρη - Τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν λιμάνια
Το QUANTUM OF THE SEAS της Royal Caribbean έξω από τον Πειραιά, το 2015 (ΕΡΑ)

 

Οι ίδιοι αυστηροί κανόνες ισχύουν και για τους εργαζόμενους στα πλοία. Τα μέλη του πληρώματος θα πρέπει να απομονωθούν στις χώρες τους πριν μπαρκάρουν και στη συνέχεια να μπουν σε καραντίνα, μόλις φτάσουν στην Σιγκαπούρη. Παράλληλα θα κάνουν τεστ. 

 

Το WORLD DREAM θα αποπλεύσει «για το πουθενά» στις 6 Νοεμβρίου και το QUANTUM OF THE SEAS τον Δεκέμβριο. Οι τιμές και οι προσφερόμενες παροχές δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο κρίνοντας από τις «πτήσεις στο πουθενά» αναμένεται τα διαθέσιμα εισιτήρια να εξαντληθούν γρήγορα. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN