Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να έχει θετικό αλλά και αρνητικό αντίκτυπο, ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και με την συσκευή AirTag της Apple.

 

Στόχος της δημοφιλούς εταιρείας είναι μέσω της συσκευής να εντοπίζονται αντικείμενα που έχουμε χάσει ή μας έχουν κλέψει. Ωστόσο, όπως φαίνεται η συσκευή AirTag της Apple έχει μετατραπεί σε χρήσιμο εργαλείο κλεφτών.

 

Σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας του Γιορκ, όπως μεταδίδει το Business Insider, οι υποθέσεις που αφορούν κλεμμένα αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.
 

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν AirTag βάζοντας στο στόχαστρο ακριβά οχήματα που βρίσκουν σε δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα και πάρκινγκ. Τοποθετούν την συσκευή σε σημεία που δεν φαίνεται, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μην μπορεί να τη βρει. Στη συνέχεια, παρακολουθούν το όχημα μέχρι το σπίτι του ιδιοκτήτη και όταν μπορούν το κλέβουν.

 

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε -4 συμβουλές

 

Η αστυνομία του Γιόρκ, μάλιστα, συμβουλεύει του ιδιοκτήτες οχημάτων, για το πώς μπορούν να αποτρέψουν την κλοπή λόγω των AirTags.

 

  • Σταθμεύστε το όχημά σας σε ένα κλειδωμένο γκαράζ όταν είναι δυνατόν, καθώς τα περισσότερα οχήματα κλέβονται από τον δρόμο.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κλειδαριά τιμονιού για να αποτρέψετε τους κλέφτες από το να κλέψουν το αυτοκίνητό σας.
  • Μπορείτε να αγοράσετε κάμερες ασφαλείας για επιτήρηση γύρω από την ιδιοκτησία σας. Θα πρέπει να τοποθετούνται στη σωστή θέση και να λειτουργούν μέρα-νύχτα.
  • Μπορείτε να ελέγχετε τακτικά το όχημά σας και να ενημερώνετε την αστυνομία εάν παρατηρήσετε ύποπτες συσκευές.

 

Με πληροφορίες Business Insider