No.1

Συρία: Τουλάχιστον 73 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Συρία: Τουλάχιστον 73 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, περιλαμβανομένων 38 στην πόλη Μααράτ αλ-Νούμαν, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που μία ακόμη συνοικία στο ανατολικό Χαλέπι πέρασε στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

 

Αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε σήμερα ότι μία ακόμα συνοικία του Χαλεπιού έπεσε στις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ που προελαύνουν στην πόλη. "Η Καρλ αλ-Τζαμπάλ και η αλ-Σαρ θεωρείται ότι έπεσαν", δήλωσε στο Reuters από την Τουρκία όπου βρίσκεται ο αξιωματούχος της οργάνωσης Τζαμπά Σαμίγια.

 

Το Παρατηρητήριο, μία μκο που εδρεύει στη Βρετανία, μετέδωσε ότι σήμερα το πρωί διεξάγονταν σφοδρές συγκρούσεις στην αλ-Σαρ, όπου ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν καταλάβει θέσεις των ανταρτών.

 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ των θυμάτων στην Μααράτ αλ-Νούμαν είναι πέντε παιδιά και έξι μέλη της ίδιας οικογένειας.

 

Στις από αέρος επιθέσεις τα συριακά ελικόπτερα χρησιμοποίησαν και αυτοσχέδιες βόμβες βαρέλια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάτι που διαψεύδουν τόσο ο συριακός όσο και ο ρωσικός στρατός.

 

Στην Ιντλίμπ, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, ρωσικά μαχητικά και συριακά στρατιωτικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα σφυροκοπούν επί μήνες θέσεις των ανταρτών.

 

Ο συριακός εμφύλιος, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 έχει φέρει αντιμέτωπο τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, το Ιράν και σιίτες πολιτοφύλακες με τους κυρίως σουνίτες αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου.

 

Στο πλευρό των ανταρτών μάχονται και τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και η παράταξη Τζαμπάτ Φάταχ αλ-Σαμ, η οποία έχει έντονη παρουσία στην επαρχία της Ιντλίμπ και ήταν γνωστή ως Μέτωπο αλ Νόσρα, μέχρι τον Ιούλιο που τερμάτισε τις σχέσεις της με την αλ Κάιντα.

 

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι αεροπορικές επιδρομές της, οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2015, στοχεύουν να αποτρέψουν τους τζιχαντιστές, περιλαμβανομένων της Φάταχ αλ-Σαμ και του Ισλαμικού Κράτους, από το να κατακτήσουν περισσότερα εδάφη στη Συρία και να τα χρησιμοποιήσουν για να εξαπολύουν από εκεί επιθέσεις σε τρίτες χώρες.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM