Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίου του ΙΚ

Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίου του ΙΚ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον σήμερα στην πόλη Μπουκάμαλ, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη συριακή επικράτεια, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άμαχοι, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.


«Οι επιδρομές έπληξαν τα ξημερώματα την πόλη της Μπουκάμαλ», στην ανατολική Συρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας πως τα πλήγματα αυτά είχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν «δεκάδες» άνθρωποι.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΜΚΟ, οι επιδρομές στοχοθέτησαν «στις 03:00 μια κατοικημένη περιοχή στη Μπουκάμαλ ενώ ο κόσμος κοιμόταν, εξ ου και ο υψηλός απολογισμός» των θυμάτων, όπως διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν. Ο ίδιος εξήγησε πως το ΙΚ «είχε μετατρέψει διαμερίσματα σε αυτή την περιοχή σε αρχηγείο».

Στις αρχές Μαΐου ο διεθνής συνασπισμός αναγνώρισε ότι μέχρι σήμερα οι επιδρομές του έχουν πιθανόν προκαλέσει «αθέλητα» 352 θανάτους αμάχων στο Ιράκ και στη Συρία από την έναρξη των επιχειρήσεών του εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στις δύο χώρες, το 2014.


Ωστόσο διεθνείς οργανώσεις τονίζουν ότι κατά τα δικά τους στοιχεία ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων από τις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο υψηλός.


Ο συνασπισμός κατηγορεί το ΙΚ ότι χρησιμοποιεί αμάχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες» για να αποθαρρύνει αεροπορικές επιδρομές.


Οι σημερινές επιδρομές καταγράφηκαν την επομένη άλλου ενός πολύνεκρου πλήγματος του συνασπισμού, το οποίο σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 γυναίκες στη βόρεια Συρία.


Αυτό το πλήγμα έγινε το απόγευμα της Κυριακής και στοχοθέτησε αυτοκίνητα που μετέφεραν αγρότισσες που επέστρεφαν από τα χωράφια στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, κατά τις πληροφορίες της ΜΚΟ.


Το ΙΚ έχει χάσει μεγάλα τμήματα του εδάφους που έλεγχε στην επαρχία Ράκα, αλλά συνεχίζει να ελέγχει ακόμη την ομώνυμη πόλη, καθώς και ορισμένες περιοχές ανατολικά της άτυπης «πρωτεύουσάς» του.


Μια συμμαχία κούρδων και αράβων ανταρτών, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, διεξάγει από τον Νοέμβριο μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τελικό στόχο να αποσπαστεί η πόλη αυτή από τα χέρια των τζιχαντιστών. Η επιχείρηση αυτή έχει την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού.


Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 320.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους αφότου ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM