Συρία: Σχεδόν 40 άμαχοι νεκροί σε ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Ντέιρ Εζόρ

Συρία: Σχεδόν 40 άμαχοι νεκροί σε ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Ντέιρ Εζόρ Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
0

Σχεδόν 40 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία που πιστεύεται ότι έκαναν ρωσικά αεροσκάφη, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό για να σωθούν από τις μάχες που μαίνονται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

 

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, την οποία διαπερνά διαγώνια ο Ευφράτης, προκειμένου να αποσπάσουν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) την ομώνυμη πρωτεύουσά της.

 

Τριάντα οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σκοτώθηκαν στην επιδρομή καθώς προσπαθούσαν να περάσουν με πλεούμενα τον Ευφράτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα μέλη μιας οικογένειας από το Ιράκ συγκαταλέγονται στα θύματα.

 

Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

 

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του ΙΚ και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χώρα.

Η ρωσική ΠΑ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για θανάτους αμάχων στις επιδρομές της, κάτι που το ρωσικό επιτελείο διαψεύδει, διαβεβαιώνοντας ότι στοχοθετεί «τρομοκράτες».

 

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, διεξάγουν ταυτόχρονες, χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Ντέιρ Εζόρ και στη Ράκα.

 

Τη Δευτέρα, η ΜΚΟ ανέφερε ότι 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM