Ένοπλοι απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συροτουρκική μεθόριο, ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters.
O Μητροπολίτης Παύλος απήχθη μαζί με τον επίσκοπο Μαρωνιτών Ιωάννη, από τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με το Reuters. H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας «ανθρωπιστική βοήθεια» είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία.
Η είδηση της απαγωγής έχει συγκλονίσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καθώς ο Πατριάρχης είναι αδελφός του Μητροπολίτη Παύλου.
Ο Αμπντουλάχ Στεΐφο, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Συρίας, είπε ότι οι δύο ιερωμένοι απήχθησαν όταν ο επίσκοπος Ιωάννης πήγε να υποδεχθεί τον Μητροπολίτη Παύλο όταν εκείνος βρέθηκε σε έδαφος της βόρειας Συρίας.
Διεθνή /
Συρία: Ένοπλοι απήγαγαν ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αλλάζει ο καιρός ξανά: Έρχεται αντικυκλώνας μετά την κακοκαιρία Byron, τι θα προκαλέσει
Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: Συνελήφθησαν οι γονείς - «Το πιτ μπουλ ήταν αλυσοδεμένο και γάβγιζε»
Κλειστοί δρόμοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας - Ο λόγος
Σεισμός τώρα στα Καλάβρυτα - Αισθητός σε Τρίπολη, Πύργο, Καλαμάτα
Sold out η «κάλτσα» θήκη της Apple για iPhone
σχόλια