Ένοπλοι απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συροτουρκική μεθόριο, ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters.
O Μητροπολίτης Παύλος απήχθη μαζί με τον επίσκοπο Μαρωνιτών Ιωάννη, από τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με το Reuters. H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας «ανθρωπιστική βοήθεια» είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία.
Η είδηση της απαγωγής έχει συγκλονίσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καθώς ο Πατριάρχης είναι αδελφός του Μητροπολίτη Παύλου.
Ο Αμπντουλάχ Στεΐφο, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Συρίας, είπε ότι οι δύο ιερωμένοι απήχθησαν όταν ο επίσκοπος Ιωάννης πήγε να υποδεχθεί τον Μητροπολίτη Παύλο όταν εκείνος βρέθηκε σε έδαφος της βόρειας Συρίας.
Διεθνή /
Συρία: Ένοπλοι απήγαγαν ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης ανοίγουν για το κοινό
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Noelia - Το τελευταίο της μήνυμα
Η νέα άθλια δήλωση του Τραμπ: «Ενημερώθηκα από τη CIA ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι ομοφυλόφιλος»
Απόστολος Δοξιάδης: «Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι σε παρακμή αλλά σε σήψη»
Μαρουσάκης: Τρία κύματα κακοκαιρίας θα πλήξουν τα επόμενα 24ωρα τη χώρα
σχόλια