Συρία: Βομβαρδίστηκε το μοναδικό μαιευτήριο στην επαρχία Ιντλίμπ - Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Συρία: Βομβαρδίστηκε το μοναδικό μαιευτήριο στην επαρχία Ιντλίμπ - Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων Facebook Twitter
0

Ένα μαιευτήριο που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βομβαρδίστηκε και υπέστη εκτεταμένες καταστροφές όπως γνωστοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, που προσφέρει βοήθεια στο νοσοκομείο.


Με μήνυμα στο Twitter, η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «θύματα». Με δήλωσή του στο Reuters o εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης διευκρίνισε πως «ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστός».

Από την πλευρά της η ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» επιβεβαίωσε ότι ένα νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ στην επαρχία Ιντλίμπ βομβαρδίστηκε σήμερα με αποτέλεσμα όπως επισήμανε «να μην είναι σχεδόν λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές» ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν τραυματίες.


Το νοσοκομείο είναι το μοναδικό μαιευτήριο σε μια ακτίνα περίπου 110 χιλιομέτρων και κάθε μήνα παρέχει φροντίδα σε περίπου 1.300 γυναίκες και παιδιά. Τον περασμένο μήνα γεννήθηκαν 340 μωρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Πολλά νοσοκομεία και κλινικές που βρίσκονται στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία στοχοθετούνται από αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Συρίας, ιδίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι (βόρεια).


Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα νοσοκομεία εκστρατείας και μια τράπεζα αίματος επλήγησαν από βομβαρδισμούς σε διάστημα 24 ωρών στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ