Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες στα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air India (πτήση AI171), που συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Ahmedabad στην Ινδία, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν όλων -πλην ενός- των 242 επιβατών και πληρώματος, καθώς και δεκάδων ανθρώπων στο έδαφος.

Διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες και να περισυλλέγουν σορούς από το σημείο της τραγωδίας, όπου το αεροσκάφος Boeing 787-8 Dreamliner κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό το Λονδίνο. Το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε φοιτητική εστία ιατρικής σχολής, ενώ το ρύγχος και ο μπροστινός τροχός κατέληξαν σε κτίριο όπου εκείνη την ώρα γευμάτιζαν φοιτητές, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αστυνομικό αξιωματούχο της πόλης, Kanan Desai, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 265 σοροί, αριθμός που υποδηλώνει ότι τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έδαφος, πέραν των επιβατών. Οι οικογένειες των θυμάτων δίνουν δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των σορών, καθώς η διαδικασία αναγνώρισης είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Ένας επιζών 

Σύμφωνα με την Air India, μοναδικός επιζών είναι ο Βρετανός υπήκοος Vishwash Kumar Ramesh, ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα, αλλά εκτός κινδύνου, σύμφωνα με γιατρούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 169 Ινδοί, 53 Βρετανοί, 7 Πορτογάλοι και 1 Καναδός, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά και δύο βρέφη.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τα αίτια της συντριβής, με τη συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Boeing, λόγω του αριθμού των ξένων θυμάτων και του τύπου του αεροσκάφους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου (MAYDAY) αμέσως μετά την απογείωση, ωστόσο το αεροσκάφος έχασε ύψος και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, με τις καιρικές συνθήκες να χαρακτηρίζονται καλές.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας και νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματίες, δηλώνοντας: «Η εικόνα της καταστροφής είναι συγκλονιστική. Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα σε αυτήν την αδιανόητη τραγωδία».

Η Air India και ο όμιλος Tata, ιδιοκτήτης της εταιρείας, ανακοίνωσαν οικονομική ενίσχυση 10 εκατ. ρουπιών (περίπου 117.000 δολάρια) στις οικογένειες των θυμάτων και κάλυψη των ιατρικών εξόδων των τραυματιών. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί κέντρα υποστήριξης συγγενών στα αεροδρόμια Gatwick, Μουμπάι, Δελχί και Ahmedabad.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Paris Air Show, ενώ οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν σημαντικά, αν και οι αμερικανικές αρχές δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συστημικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Παράνομη» η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, δηλώνει δικαστής

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες

Ο δικαστής στην απόφασή του ανέφερε ότι οι ενέργειες του Τραμπ «ξεπερνούν τα όρια της νομικής του εξουσίας και παραβιάζουν τη Δέκατη Τροπολογία» του Συντάγματος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Διεθνή / Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εκ των προτέρων – Οι συνομιλίες με Τραμπ και το παρασκήνιο της απόφασης για πλήγμα στα πυρηνικά
LIFO NEWSROOM