Συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη

Συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχή,ς Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στη Ραμάλα δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και έγινε πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπλίνκεν επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και ξεκαθάρισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν διά της βίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υπουργός και ο Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν για τις προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και η σταθερότητα στη δυτική όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να σταματήσει η εξτρεμιστική βία εναντίον Παλαιστίνιων και να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για τέτοια περιστατικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ. 

Από την πλευρά του, ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στον Άντονι Μπλίνκεν ότι πρέπει να υπάρξει «αμέσως κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα.

Χθες, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μια κατάπαυση του πυρός θα επέτρεπε στη Χαμάς να ανασυνταχθεί. Η βία έχει αυξηθεί στη Δυτική Όχθη από τη στιγμή που ξέσπασε πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει περισσότερες από 170 επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στις οποίες εμπλέκονται Εβραίοι έποικοι και το Ισραήλ έχει προβεί σε επανειλημμένες συλλήψεις εντός της Δυτικής Όχθης.

Το Παρίσι ζητά «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, δήλωσε σήμερα από την Ντόχα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και έκανε έκκληση για «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία».

Τονίζει δε ότι η Γαλλία εργάζεται για να εγκριθεί ένα κείμενο για το σκοπό αυτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να προστατευθούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια διεθνής ανθρωπιστική διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η υγεία, το πόσιμο νερό, η ενέργεια και τα τρόφιμα καλώντας παράλληλα για ξεκάθαρες ενέργειες για την προστασία των αμάχων στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM