Ισραηλινός υπουργός: «Η πυρηνική βόμβα στη Γάζα είναι μια επιλογή»- Η αντίδραση Νετανιάχου

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Υπουργός υποστηρίζει τη χρήση πυρηνικής βόμβας στη Γάζα Facebook Twitter
Ο Αμιτσάι Ελιγιάχου (δεξιά στη φωτογραφία, Φωτ.: Instagram)
0

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις υπερεθνικιστή υπουργού του Ισραήλ, ο οποίος υποστήριξε πως η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζα αποτελεί μια «εναλλακτική επιλογή».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έσπευσε να πάρει αποστάσεις από αυτή τη δήλωση του υπουργού του, του Αμιτσάι Ελιγιάχου, ενώ πληροφορίες του Associated Press αναφέρουν πως ανέστειλε τη συμμετοχή του στις κυβερνητικές συνεδριάσεις, μέχρι νεωτέρας. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο υπουργός της Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου, ανέφερε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τα ισραηλινά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας. Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν για τον ίδιο μια λύση θα ήταν να πέσει «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «Είναι μια εναλλακτική επιλογή». 

Τα λεγόμενα του Ελιγιάχου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που σε ανακοίνωση έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για πυρηνικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

«Σοκαριστική και τρελή δήλωση»

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να καρατομήσει τον υπουργό. 

«Μια σοκαριστική και τρελή δήλωση από έναν ανεύθυνο υπουργό. Έβλαψε τις οικογένειες των απαχθέντων, την ισραηλινή κοινωνία και τη διεθνή θέση μας. Η παρουσία εξτρεμιστών στην κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο εμάς και την επίτευξη των στόχων μας στον πόλεμο: τη νίκη επί της Χαμάς και την επιστροφή των απαχθέντων. Ο Νετανιάχου πρέπει να τον αποπέμψει», τόνισε σε ανάρτησή του ο Λαπίντ. 

Με πληροφορίες από Guardian/ ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM