Σύγκρουση τρένων στην Αλεξάνδρεια: Στους 42 ανήλθαν οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 130 οι τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στην Αλεξάνδρεια: Στους 42 ανήλθαν οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 130 οι τραυματίες Facebook Twitter
0

Τους 42 έφτασε πλέον ο αριθμός των νεκρών ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 133 από το δυστύχημα που συνέβη χθες Παρασκευή όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η σύγκρουση συνέβη στις 14.15 το μεσημέρι τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας), κοντά στον σταθμό Χορσίντ. Είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή του ενός τρένου και δύο βαγόνια από το άλλο, σύμφωνα με την Αρχή Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ τόνισε το δυστύχημα οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να «λογοδοτήσουν», σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM