Συγγραφέας ζήτησε βοήθεια μέσω Twitter, για να περάσει η Wikipedia το διαζύγιό της

Η Έμιλι Μάντελ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Δεν είναι σύνηθες συγγραφείς να κάνουν έκκληση στο Twitter, για μια συνέντευξη. Η Έμιλι Στ. Τζον Μάντελ κατέφυγε σε αυτή τη λύση, προκειμένου να αλλάξει η οικογενειακή κατάστασή της, στη σελίδα για την ίδια στη Wikipedia

Η σελίδα ανέφερε πως η Καναδή συγγραφέας είναι παντρεμένη, κάτι που δεν ισχύει. Τον Νοέμβριο οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό της. Όμως, όταν προσπάθησε να κάνει τη διόρθωση, διαπίστωσε ότι δεν αρκούσε να πει η ίδια ότι πλέον δεν είναι παντρεμένη. Έπρεπε να ειπωθεί σε συνέντευξη. Έτσι, αναζήτησε τη λύση στο Twitter. 

«Φίλοι, ξέρατε ότι αν υπάρχει σελίδα για εσάς στο Wikipedia και πάρετε διαζύγιο, ο μόνος τρόπος να επικαιροποιηθεί είναι να πείτε πως είστε διαζευγμένοι σε μια συνέντευξη; Ακούγεται τρελό, αλλά η Wikipedia λειτουργεί με παραπομπές», έγραψε σε αναρτήσεις της. 

«Οπότε, το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι ένας δημοσιογράφος να με ρωτήσει εάν είμαι ακόμη παντρεμένη, για ένα δημοσίευμα. Επίσης, αν το διαβάζετε αυτό και είστε ένας από τους φίλους της συντρόφου μου, δεν βγαίνει με μια παντρεμένη γυναίκα, απλά η σελίδα μου στο Wikipedia είναι μια χρονοκάψουλα», συμπλήρωσε η Έμιλι Στ. Τζον Μάντελ, συγγραφέας των βιβλίων «Σταθμός Έντεκα» και «Το γυάλινο ξενοδοχείο» μεταξύ άλλων. 

Το BBC και το Slate ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 43χρονης, της πήραν συνέντευξη στην οποία δήλωσε ότι είναι διαζευγμένη και το λάθος στη Wikipedia διορθώθηκε. 

«Όπως προκύπτει, δεν είσαι στην πραγματικότητα ο ειδικός για τη ζωή σου, σε ό,τι αφορά τη Wikipedia. Χρειάζεσαι μια δευτερεύουσα πηγή», δήλωσε στο BBC η συγγραφέας. 

«Πριν από καιρό, το 2012, έδωσα συνέντευξη στην οποία μίλησα για τον γάμο μου και αυτό όπως προέκυψε ήταν εναντίον μου όταν προσπάθησα να κάνω τη Wikipedia να αναγνωρίσει το διαζύγιό μου. Χρειαζόμουν μια παρόμοια παραπομπή για να γίνει η αλλαγή στη σελίδα», εξήγησε μιλώντας στο Slate. 

Το γεγονός ότι αναφερόταν ακόμη ως παντρεμένη την ενοχλούσε, όχι μόνο γιατί πλέον αυτό δεν ίσχυε, τόνισε. «Ήταν λίγο αμήχανο για την σύντροφό μου. Δεν μου άρεσε ότι αν οι φίλοι της έψαχναν για εμένα, θα πίστευαν ότι βγαίνει με μια παντρεμένη γυναίκα», συμπλήρωσε. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM