Το superyacht του Τζεφ Μπέζος είναι τόσο μεγάλο, που θα έχει ως βοηθητικό σκάφος «γιοτ με ελικοδρόμιο»

Το superyacht του Τζεφ Μπέζος είναι τόσο μεγάλο, που θα έχει ως βοηθητικό σκάφος «γιοτ με ελικοδρόμιο» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Τζεφ Μπέζος θα αποκτήσει σύντομα ένα superyacht το οποίο είναι τόσο μεγάλο, που το βοηθητικό σκάφος του είναι γιοτ με ελικοδρόμιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Υ721 κατασκευάζεται στην Ολλανδία, από την Oceanco, η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για το θηριώδες σκάφος. Σύμφωνα με το Bloomberg, θα έχει μήκος 127 μέτρα (471 πόδια), θα έχει τρία τεράστια κατάρτια και αρκετά καταστρώματα.

 

Το superyacht θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια, τιμή που δεν περιλαμβάνει το βοηθητικό σκάφος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Αν και το ποσό αυτό προκαλεί «ζαλάδα» σε κάθε κοινό θνητό, αποτελεί απλά ένα μικρό μερίδιο των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε ο Μπέζος μόνο το 2020.

 

Η συνολική περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Πέρυσι, η μετοχή της Amazon κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 75%, καθώς η πανδημία άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων, γεγονός που ωφέλησε την εταιρεία.

 

Πάντως, ο Τζεφ Μπέζος φέρεται να έκανε την παραγγελία για το superyacht πολύ πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού. Τον επόμενο μήνα το Y721 αναμένεται να μεταφερθεί σε νέο ναυπηγείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην Ολλανδία.

 

Ο Μπέζος δεν είναι ο μόνος που ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα πολυτελές σκάφος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει παραγγείλει νέο γιοτ, ενώ αυτό που έχει τώρα πωλείται για 131 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η σχετική αγορά έχει απογειωθεί, σύμφωνα με τον Σαμ Τάκερ, επικεφαλής για έρευνες σχετικά με τα superyacht στην εταιρεία VesselsValue. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεταβιβάσεις- ρεκόρ τα τελευταία τρίμηνα. «Η αγορά μεταχειρισμένων στο κόκκινο», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg, CNN

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM