Στυγερό «έγκλημα τιμής»: Γονείς στραγγάλισαν και έκαψαν τη 13χρονη κόρη τους επειδή μίλησε σε ένα αγόρι

Στυγερό «έγκλημα τιμής»: Γονείς στραγγάλισαν και έκαψαν τη 13χρονη κόρη τους επειδή μίλησε σε ένα αγόρι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
3

Σε ένα στυγερό «έγκλημα τιμής» στην Ινδία, γονείς στραγγάλισαν τη 13χρονη κόρη τους και στη συνέχεια έκαψαν τη σορό της, αφότου την είδαν να μιλάει σε ένα αγόρι.

Ο θάνατος της 13χρονης Radhika θεωρήθηκε αρχικά αυτοκτονία, αλλά η νεκροψία-νεκροτομή αποκάλυψε πιθανές ενδείξεις ανθρωποκτονίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Nalgonda, στο κρατίδιο Τελανγκάνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς του κοριτσιού την είχαν δει αρκετές φορές να μιλάει σε ένα αγόρι από το σχολείο της. Όπως μετέδωσαν οι Hindustan Times, το κορίτσι τούς είπε ότι είχε απλώς μία χαλαρή συζήτηση με το αγόρι, αλλά ο πατέρας εξοργίστηκε και της επιτέθηκε.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο πατέρας χτύπησε το κεφάλι του κοριτσιού σε έναν τοίχο.

Επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι οι γονείς ομολόγησαν τελικά τη δολοφονία του κοριτσιού «από θυμό ότι η πράξη της θα έβλαπτε τη φήμη τους στο χωριό».

«Αγχώθηκαν αφότου συνειδητοποίησαν ότι η κόρη τους δεν ζούσε και φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν. Έτσι, περιέλουσαν το σώμα της με κηροζίνη και το έκαψαν για να παρουσιάσουν το περιστατικό ως αυτοκτονία. Στη συνέχεια, υπέβαλαν αναφορά στην αστυνομία ότι το κορίτσι είχε αυτοκτονήσει λόγω κατάθλιψης», πρόσθεσε.

Χωρικοί ανέφεραν στην αστυνομία πως ο πατέρας τιμωρούσε συνέχεια το κορίτσι, που ήθελε να γίνει τραγουδίστρια. Της απαγόρευε να παρακολουθεί μουσικά προγράμματα στην τηλεόραση και να τα μιμείται.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια