Στρατιωτικός δικαστής ζήτησε τη δίκη Γερμανού στρατιώτη για τη σφαγή της Κεφαλονιάς.

Στρατιωτικός δικαστής ζήτησε τη δίκη Γερμανού στρατιώτη για τη σφαγή της Κεφαλονιάς. Facebook Twitter
0

 

Στρατιωτικός δικαστής στην Ιταλία ζήτησε σήμερα την δίκη ενός 89χρόνου Γερμανού, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας Άκουι από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Κεφαλονιά.  

 

Ο εν λόγω Γερμανός είναι ο Άλφρεντ Στορκ και κατηγορείται ότι σκότωσε 117 Ιταλούς αξιωματικούς, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εισαγγελέα Μάρκο Ντε Πάολις. Για την ιστορία, οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν με τους συμμάχους στις 8 Σεπτεμβρίου του 1943 και η συγκεκριμένη μεραρχία συγκρούστηκε με τους Γερμανούς από τους οποίους ηττήθηκε για να παραδοθεί στις 21 Νοεμβρίου. Από όσους έμειναν στο νησί, οι 4500 περίπου από αυτούς εκτελέστηκαν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ιστορία ήταν και ο άξονας του βιβλίου του Λουι ντε Μπερνιέ, Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι, πάνω στο οποίο βασίστηκε και η ταινία με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ. 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM