Στους 16 οι αγνοούμενοι από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Στους 16 οι αγνοούμενοι από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
EPA
0

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν σήμερα να αναζητούν 16 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται από τις μια από τις πλέον καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το Reuters, έξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την περασμένη Πέμπτη. Ανάμεσά τους δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, εκ των οποίων δύο νεαρά παιδιά και η γιαγιά τους, οι οποίοι πέθαναν ενώ είχαν κουλουριαστεί κάτω από μια βρεγμένη κουβέρτα.

Περίπου 900 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 445.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Δεκαέξι άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι σήμερα δήλωσε ο αρχιφύλακας του Ρέιντινγκ, Τοντ Κογκλ. Χθες ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επτά. Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί κυμαινόταν και σε κάποιο σημείο ο κατάλογος έφτασε μέχρι και τα 26 ονόματα, τόνισε ο Κογκλ.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Στους κατοίκους μιας περιοχής του Ρέντινγκ, βόρεια του ποταμού του Σαγκραμέντο, που είχαν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, τους επιτράπηκε σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 17 πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την πολιτεία αυτή τη στιγμή, τις οποίες τροφοδοτούν η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM