Στον «πάγο» ο Άντονι Φάουτσι; «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Τραμπ από τις 18 Μαΐου»

Στον «πάγο» ο Άντονι Φάουτσι; «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Τραμπ από τις 18 Μαΐου» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Άντονι Φάουτσι τόνισε τη Δευτέρα πως δεν βρίσκεται πλέον σε συχνή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ, σχόλιο που έχει προκαλέσει νέα ανησυχία πως ο Λευκός Οίκος τον έχει στον «πάγο» ενώ η πανδημία κορωνοϊού εξακολουθεί να σαρώνει τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος τον ρωτά για τις εξελίξεις ως προς την ανάπτυξη εμβολίου για την Covid-19, ο κορυφαίος επιδημιολόγος και μέλος της task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, απάντησε αρνητικά: «Όχι... Όπως ίσως έχετε προσέξει, οι συσκέψεις της ειδικής ομάδας δεν πραγματοποιούνται συχνά εσχάτως. Και οπωσδήποτε οι συναντήσεις μου με τον πρόεδρο έχουν μειωθεί δραματικά».

Ο Φάουτσι σημείωσε πως οι συσκέψεις της ομάδας εργασίας για τον κορωνοϊό ήταν καθημερινές, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, τονίζοντας πως ο ίδιος και ο Τραμπ συχνά μιλούσαν και μετά το πέρας των συναντήσεων.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών πρόσθεσε πως δε έχει μιλήσει ή συναντήσει τον Τραμπ εδώ και δύο εβδομάδες και πως η τελευταία τους επαφή ήταν στις 18 Μαΐου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με κυβερνήτες.


Ο Φάουτσι είχε προειδοποιήσει πολλάκις κατά της εσπευσμένης επαναλειτουργίας επιχειρήσεων, τουλάχιστον έως ότου καταγραφεί μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων και επαρκή τεστ. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ, κόντρα στις οδηγίες των ειδικών, επέμεινε στο άνοιγμα της αγοράς, σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει την οικονομία και να περιορίσει τη ζημιά της κρίσης του κορωνοϊού.

Τους προηγούμενους μήνες είχαν υπάρξει φήμες περί απομάκρυνσης του Φάουτσι από την task force του Λευκού Οίκου - με αφορμή και τις δηλώσεις του πως θα είχαν υπάρξει λιγότεροι νεκροί, αν τα μέτρα προστασίας είχαν επιβληθεί νωρίτερα.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.081 θάνατοι σε 24 ώρες από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Μέχρι στιγμή, η χώρα μετρά πάνω από 106.000 νεκρούς και τουλάχιστον 1.830.000 κρούσματα.

Ωστόσο, οι μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έχουν δημιουργήσει ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM