ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία «μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Την πεποίθηση ότι η Τουρκία δε θα εμποδίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εφόσον υποβάλουν σχετικό αίτημα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Τουρκία δε σκοπεύει να εμποδίσει την ένταξη, επομένως είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Άγκυρα κατά τρόπο ο οποίος δε θα καθυστερήσει τη διαδικασία ένταξης» των δύο χωρών, δήλωσε ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος. Έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες […] Όταν ένας σύμμαχος εγείρει ανησυχίες, έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι είμαστε σε θέση να καθίσουμε και να βρούμε συναινέσεις για να προχωρήσουμε. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση. Διότι όλοι αναγνωρίζουν την ιστορικότητα της στιγμής».

«Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο»

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτυγχάνει και οι ρωσικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Ντονμπάς βρίσκονται σε τέλμα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουκρανία «μπορεί να κερδίσει» τον πόλεμο καθώς η Ρωσία «δεν επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους της».

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιάσει η Μόσχα. Απέτυχαν να πάρουν το Κίεβο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μέσω βιντοσύνδεσης.

«Αποσύρονται από το Χάρκοβο και η μεγάλη επίθεσή τους στο Ντονμπάς βρίσκεται σε τέλμα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM
Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Διεθνή / Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Κινέζος Zhi Dong Zhang, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο φαιντανύλης και ξέπλυμα $150 εκατ., απέδρασε από κατ' οίκον περιορισμό στο Μεξικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση Σέινμπαουμ και εντάσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM