Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα γίνει «μακροπρόθεσμα» μέλος του ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα γίνει «μακροπρόθεσμα» μέλος του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ «μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την ώρα που το Κίεβο ζητεί την ένταξή του στην Ατλαντική Συμμαχία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφωνούν η Ουκρανία να γίνει μέλος της Συμμαχίας, αλλά ταυτόχρονα αυτό αποτελεί μακροπρόθεσμη προοπτική», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την επίσκεψή του στη Φινλανδία προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα «πλαίσιο» για την αποφυγή κάθε νέας εισβολής στο μέλλον.

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα, η οποία επικαλέσθηκε τον κίνδυνο μίας τέτοιας εξέλιξης για να δικαιολογήσει την επίθεσή της.

«Το θέμα σήμερα είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και για τον λόγο αυτόν πρέπει να την υποστηρίξουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο πόλεμος του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα αλλάξει τα σχέδιά του. Θέλει να ελέγξει την Ουκρανία και δεν ετοιμάζεται για ειρήνη, αλλά για περισσότερο πόλεμο».

«Οφείλουμε επίσης να βρούμε πλαίσια που θα διασφαλίσουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία δεν θα εισβάλουν ξανά στην Ουκρανία», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ έχοντας στο πλευρό του την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν.

Για τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είναι πλέον καιρός η Άγκυρα και η Βουδαπέστη να επικυρώσουν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Τόσο η Φινλανδία, όσο και η Σουηδία έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας τους με την Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο στη Μαδρίτη», επέμεινε ο γενικός γραμματέας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός σταρ του gay πορνό υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM