Μεντβέντεφ: Κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής λόγω της προμήθειας όπλων από τη Δύση στο Κίεβο

Μεντβέντεφ: Οι προμήθειες όπλων από τη Δύση στο Κίεβο εγείρουν κίνδυνο παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής	Facebook Twitter
Φωτ.: Sputnik Pool/EPA
0

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ ΠούτινΝτμίτρι Μεντβέντεφ, επανέφερε τα περί πυρηνικής απειλής, αναφερόμενος στην ενίσχυση που λαμβάνει η Ουκρανία από τη Δύση. 

Σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν σήμερα σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τη Δύση εγείρει τον κίνδυνο παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής.

Η ρητορική του Ντμίτρι Μεντβέντεφ περί «αποκάλυψης» εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να αποτραπεί η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου από το να εμπλακούν, ακόμα περισσότερο, στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο, με τη Μόσχα να έχει υποστεί ήττες στα πεδία των μαχών.

Τα νεότερα σχόλια του Μεντβέντεφ, που είναι αντιπρόεδρος στο πανίσχυρο συμβούλιο ασφαλείας του Πούτιν, έρχονται σε συνέχεια της πυρηνικής απειλής του Ρώσου προέδρου την περασμένη εβδομάδα και των χθεσινών του δηλώσεων που περιγράφουν την αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση ως υπαρξιακή μάχη για την επιβίωση της Ρωσίας και του ρωσικού λαού.

«Φυσικά, η εισροή όπλων μπορεί να συνεχιστεί (...) και να αποτρέψει την όποια πιθανότητα αναβίωσης των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia.

«Οι εχθροί μας κάνουν ακριβώς αυτό, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι στόχοι τους θα οδηγήσουν οπωσδήποτε σε απόλυτο φιάσκο. Απώλειες για όλους. Κατάρρευση. Αποκάλυψη. Όπου ξεχνάς για αιώνες την προηγούμενη ζωή σου ωσότου τα ερείπια πάψουν να εκπέμπουν ραδιενέργεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM