Στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν μυστική βάση στην Οδησσό, όχι οι Ζελένσκι - Μητσοτάκης, λένε στη Μόσχα

Ρωσικά ΜΜΕ: Στόχος της επίθεσης ήταν μυστική βάση στην Οδησσό - Ο Ζελένσκι «έδωσε» την τοποθεσία Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Μία νέα εκδοχή που αφορά την επίθεση που σημειώθηκε στην Οδησσό, την ώρα που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στην πόλη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έρχεται στο φως.

Όπως αναφέρουν ρωσικές ιστοσελίδες ο υπαίτιος για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, είναι ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επικαλούμενο Βρετανό αναλυτή που μίλησε σε συνέντευξη με δημοσιογράφο του PolitNavigator ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι αποκάλυψε την τοποθεσία μιας μυστικής βάσης στην Οδησσό, όπου εκπαιδεύτηκαν ξένοι ειδικοί, του Δικτύου Επιθέσεων της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο των θαλάσσιων drone που έχουν σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες επιτυχίες εναντίον του ρωσικού ναυτικού.

«Ένας από τους λόγους που πήγε στην Οδησσό ήταν επειδή ήθελε να απονείμει μετάλλια στους καταδρομείς που χειρίζονται αυτά τα θαλάσσια drone που μόλις εμφανίστηκαν, βυθίζοντας ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Κριμαία. Και, φυσικά, πήγε στη μυστική βάση όπου εκπαιδεύονται αυτοί οι άνθρωποι και από όπου λειτουργούν. Και οι Ρώσοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Έτσι ανακάλυψαν πού ήταν αυτή η βάση και μετά έφυγε και επιτέθηκαν σε αυτή τη βάση», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης στο βίντεο blog του δημοσιογράφου Άλεξ Χριστοφόροφ, αναφέρει ο ανταποκριτής του PolitNavigator, Αντόλι Λιάπιν.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πραγματικά το γεγονός αυτού του χτυπήματος στο τηλεγραφικό του κανάλι. Το επιβεβαίωσαν και υπάρχουν κάθε είδους αναφορές ότι πέθαναν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι. Η ιστορία, την οποία προφανώς δεν ξέρω, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, είναι ότι ο εναέριος χώρος πάνω από τη Ρουμανία έκλεισε, άνθρωποι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στα δυτικά. Εάν επιβεβαιωθεί ο ρόλος του Ζελένσκι, θα προκαλέσει μεγάλη οργή στις δυτικές πρωτεύουσες, διότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο και έθεσε σε κίνδυνο τη μυστικότητα αυτού του πρότζεκτ», είπε ο Μερκούρης, σύμφωνα με το PolitNavigator.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο κλίμα με τα παραπάνω ήταν και η δήλωση που είχε κάνει λίγες ώρες μετά από την επίθεση ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ήμασταν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιούσαμε επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι. Σε απόσταση 300 μέτρων έπεσε βαλλιστικός πύραυλος. Είναι δύσκολο, όμως, να πούμε ποιόν ήθελαν να πλήξουν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μιλώντας σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. 

Ο Ίχορ Ζόβκα, κορυφαίος διπλωματικός σύμβουλος της Ουκρανίας, δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ρωσική πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε να είχε στόχο είτε την αντιπροσωπεία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή αυτήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως προβάλλοντας την άποψη της Μόσχας ότι η πυραυλική επίθεση δεν είχε στόχο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε σε μια συγκεκαλυμμένη απειλή προς το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα. «Είναι προφανές για τον καθένα. Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε» έγραψε ο στενός συνεργάτης του Πούτιν στο κανάλι του στο Telegram.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM