Στο Κρεμλίνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός- Συνάντηση τριών ωρών με τον Πούτιν

Στη Μόσχα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός- Συνάντηση με τον Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο σήμερα για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η συνάντησή τους διήρκησε σχεδόν 3 ώρες. Το Ισραήλ, το οποίο φιλοξενεί σημαντικό πληθυσμό Ρώσων μεταναστών, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ενώ το Ισραήλ, στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, εξέφρασε αλληλεγγύη στο Κίεβο και έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, είπε ότι θα διατηρήσει τις επικοινωνίες με τη Μόσχα με την ελπίδα να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης.

Το Ισραήλ έχει επίσης κατά νου τη στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, όπου το Ισραήλ επιτίθεται τακτικά σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Ο Μπένετ, ένας θρησκευόμενος Εβραίος, πέταξε κατά παράβαση του θρησκευτικού νόμου του Σαββάτου, επειδή ο Ιουδαϊσμός το επιτρέπει, όταν ο στόχος είναι η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, είπε ο εκπρόσωπός του.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού ο Μπένετ αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθ' οδόν από τη Μόσχα στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM