Στο Κίεβο ο Ορλάντο Μπλουμ- Συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Στο Κίεβο ο Ορλάντο Μπλουμ- Συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

O Ορλάντο Μπλουμ βρέθηκε στο Κίεβο όπου συνάντησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Συνάντησα τον πρέσβη καλής θέλησης της Unicef, τον Ορλάντο Μπλούμ και την ομάδα της Unicef, έναν  οργανισμό που συνδέεται άρρηκτα με την ανθρωπιστική υποστήριξη και την προστασία των παιδιών» ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διευκρίνισε δε, ότι μαζί με τον χολιγουντιανό ηθοποιό, Ορλάντο Μπλουμ «συζητήσαμε το θέμα της αναδόμησης της χώρας και των σχολικών υποδομών. Εκτιμώ αυτή τη βοήθεια. Συμφωνήσαμε ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να εργαστούν πάνω σε αρκετά ζητήματα» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τα ζητήματα αυτά αφορούν στην επιστροφή των εκπατρισμένων παιδιών της Ουκρανίας, την δημιουργία καταφυγίων σε εκπαιδευτικές δομές καθώς και την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης σε εκείνες τις περιοχές, όπου είναι αδύνατη η εκπαίδευση λόγω απειλών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του υπογράμμισε την ουσιαστική συμβολή του Ορλάντο Μπλουμ στην προστασία των παιδιών. 

Ο ηθοποιός είχε επισκεφθεί το Ντονμπάς πριν από την μαζική επίθεση των Ρώσων και είδε την επιθετικότητα που ασκούσαν στην Ουκρανία, όπως σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ορλάντο Μπλουμ επισκέφθηκε το Κίεβο και μάλιστα μίλησε με τα παιδιά που μένουν λόγω του πολέμου μέσα στο μετρό.

«Ο πόλεμος καταστρέφει την παιδική ηλικία των παιδιών της Ουκρανίας« έγραψε σε ανάρτησή του ο ηθοποιός.

«Χιλιάδες σχολεία στην Ουκρανία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Σχεδόν 2,7 εκατομμύρια Ουκρανοί μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα διαδικτυακά ή όλοι μαζί. Περίπου 1,5 εκατομμύριο αγόρια και κορίτσια από την Ουκρανία κινδυνεύουν να αναπτύξουν κατάθλιψη, άγχος και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.

»Όλοι γνωρίζουμε τι έχει φέρει αυτή η επιθετικότητα και πόσο εκτεταμένες πρέπει να είναι οι προσπάθειες του κόσμου για να την σταματήσουν, για να ανοικοδομήσουμε την Ουκρανία μετά τον πόλεμο.

»Κατά τη συνάντηση (με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι) συζητήσαμε για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας, θέματα ανασυγκρότησης που επικεντρώθηκαν ειδικά στα ενδιαφέροντα των παιδιών. Η Unicef και οι ομάδες μας θα δουλέψουν προς πολλές κατευθύνσεις, θα φέρουν τη νίκη πιο κοντά και θα επιστρέψουν μια χαρούμενη παιδική ηλικία στα παιδιά της Ουκρανίας» έγραψε σε ανάρτησή του, όπου παράθεσε βίντεο από την συνάντησή τους ο Ορλάντο Μπλουμ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM