Reuters: Συνάντηση Κατάρ, CIA και Μοσάντ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

Reuters: Συνάντηση Κατάρ, CIA και Μοσάντ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς Facebook Twitter
Getty
0

Για τριμερή συνάντηση στο Κατάρ μεταξύ CIA, Μοσάντ και του πρωθυπουργού του αραβικού κράτους για τον πόλεμο στο Ισραήλ με τη Χαμάς κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters. 

Το πρακτορείο αναφέρει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Κατάρ μεταξύ των επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ και του πρωθυπουργού του Κατάρ για να συζητήσουν τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και την παύση των μαχών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. 

Επικαλούμενο πηγή που φέρεται να έχει ενημερωθεί για τη συνάντηση, το Reuters ανέφερε ότι οι συνομιλίες περιλάμβαναν επίσης μια συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής καυσίμων στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους. Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί με τα φορτηγά τρόφιμα και φάρμακα, αλλά όχι καύσιμα. 

Η πληροφορία για απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας γράφτηκε αρχικά χθες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως το Κατάρ διεξάγει τη διαπραγμάτευση «σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτύχει την απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός δύο ημερών» από το Ισραήλ.

Ήδη, το Κατάρ συμμετείχε στη διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα μίας Αμερικανίδας και της κόρης της, καθώς και δύο Ισραηλινών. Υπενθυμίζεται, ότι φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο τη Χαμάς και έχει προσφέρει εκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας στη Γάζα. 

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι εξέφρασε την Κυριακή την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχίσει τη μεσολάβηση παρά τις δυσκολίες «που προκαλούν οι ενέργειες της ισραηλινής κατοχής».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM