Μπάιντεν για απελευθέρωση ομήρων: «Αυτό είναι μόνο η αρχή»

Μπάιντεν για απελευθέρωση ομήρων: «Αυτό είναι μόνο η αρχή» Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

«Είναι μόνο μια αρχή, αλλά μέχρι στιγμής έχει πάει καλά» είπε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς και την ανταλλαγή με τους Παλαιστινίους κρατούμενους νωρίτερα σήμερα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι θεωρεί τη σημερινή ημέρα ως την «έναρξη μιας διαδικασίας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι πίεσε συνεχώς για παύση των μαχών - τόσο για να επιτραπεί η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα όσο και για την απελευθέρωση ομήρων.

«Από τη στιγμή που η Χαμάς απήγαγε αυτούς τους ανθρώπους, εγώ μαζί με την ομάδα μου εργαζόμασταν όλο το 24ωρο για να εξασφαλίσω την απελευθέρωσή τους. Έχω μιλήσει επανειλημμένα με τον Εμίρη του Κατάρ, τον Πρόεδρο αλ-Σίσι της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ, για να βοηθήσω να εξασφαλιστεί αυτή η συμφωνία», είπε.

«Αναμένουμε αύριο να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι. Και περισσότεροι την επόμενη μέρα, και περισσότεροι την μεθεπόμενη μέρα. Τις επόμενες μέρες αναμένουμε ότι δεκάδες όμηροι θα επιστραφούν στις οικογένειές τους» σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν επισημαίνοντας ότι «δεν χάνουμε ούτε ένα λεπτό».

Περισσότερα από 200 φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και αέριο έφτασαν σήμερα στο σημείο διέλευσης στην Αίγυπτο στη Γάζα, όπως είπε.

Το καύσιμο θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την τροφοδοσία των φορτηγών που παρέχουν αυτές τις προμήθειες που σώζουν ζωές, αλλά και για την αφαλάτωση σε νερό για νοσοκομεία και αρτοποιεία. Εκατοντάδες ακόμη φορτηγά βρίσκονται επίσης στη θέση τους, έτοιμα να εισέλθουν στη Γάζα τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή μηχανισμοί για να εμποδίσουν τη Χαμάς να εκτρέψει αυτές τις προμήθειες. Τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνω σε επικοινωνία με ηγέτες σε όλη τη Μέση Ανατολή, καθώς εργαζόμαστε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή. Ένα μέλλον όπου όλα τα παιδιά… Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι Άραβες, θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας μόνο την ειρήνη] είπε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες του Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM