Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν μια καινούρια πιο αγαπημένη ράτσα σκύλων, σύμφωνα με την αμερικανική λέσχη Κένελ, κι αυτή δεν είναι άλλη από τα γαλλικό μπουλντόγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press πρωτιά του γαλλικού μπουλντόγκ στις προτιμήσεις των Αμερικανών ανακοινώθηκε από τη λέσχη την Τετάρτη. Τα γαλλικά μπουλντόγκ εκτόπισαν τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ από την πρώτη θέση μετά από 31 χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικά, φιλικά, τρυφερά σκυλάκια», λέει η εκπρόσωπος της λέσχης γαλλικών μπουλντόγκ της Αμερικής, Πάτι Σόζα. Τα χαρακτηρίζει επίσης φιλικά προς την πόλη, με μέτριες ανάγκες περιποίησης και άσκησης, κι όπως λέει, «προσφέρουν πολλά σε ένα μικρό πακέτο».

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash

Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν ήταν καν μια από τις 75 δημοφιλέστερες φυλές πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Η δημοτικότητα της φυλής πάντως οξύνει τη συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η αναπαραγωγή σκύλων επιρρεπών σε παθήσεις της αναπνοής, της σπονδυλικής στήλης, των ματιών και του δέρματος.

Ο Βρετανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει παροτρύνει τους φιλόζωους να μην αγοράζουν ράτσες με επίπεδο πρόσωπο, όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ. Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει την εκτροφή σκύλων με πολύ κοντό ρύγχος και ο υπουργός Γεωργίας της χώρας σκοπεύει να απαγορεύσει ακόμη και την κατοχή τους, αναφέρει το AP.

Η κατάταξη όσον αφορά στη δημοτικότητα, την οποία εξέδωσε η Αμερικανική Λέσχη Κένελ καλύπτει περίπου 200 φυλές κι αποτελεί το παλαιότερο μητρώο σκύλων της χώρας. Η κατάταξη δεν υπολογίζει τα ημίαιμα. 

Οι 10 πρώτες θέσεις ήταν: Τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, οι γερμανικοί ποιμενικοί, τα κανίς, τα μπουλντόγκ, τα ροτβάιλερ, τα μπιγκλ, τα ντακσούντ και τα γερμανικά κοντότριχα πόιντερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM