Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν μια καινούρια πιο αγαπημένη ράτσα σκύλων, σύμφωνα με την αμερικανική λέσχη Κένελ, κι αυτή δεν είναι άλλη από τα γαλλικό μπουλντόγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press πρωτιά του γαλλικού μπουλντόγκ στις προτιμήσεις των Αμερικανών ανακοινώθηκε από τη λέσχη την Τετάρτη. Τα γαλλικά μπουλντόγκ εκτόπισαν τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ από την πρώτη θέση μετά από 31 χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικά, φιλικά, τρυφερά σκυλάκια», λέει η εκπρόσωπος της λέσχης γαλλικών μπουλντόγκ της Αμερικής, Πάτι Σόζα. Τα χαρακτηρίζει επίσης φιλικά προς την πόλη, με μέτριες ανάγκες περιποίησης και άσκησης, κι όπως λέει, «προσφέρουν πολλά σε ένα μικρό πακέτο».

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash

Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν ήταν καν μια από τις 75 δημοφιλέστερες φυλές πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Η δημοτικότητα της φυλής πάντως οξύνει τη συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η αναπαραγωγή σκύλων επιρρεπών σε παθήσεις της αναπνοής, της σπονδυλικής στήλης, των ματιών και του δέρματος.

Ο Βρετανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει παροτρύνει τους φιλόζωους να μην αγοράζουν ράτσες με επίπεδο πρόσωπο, όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ. Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει την εκτροφή σκύλων με πολύ κοντό ρύγχος και ο υπουργός Γεωργίας της χώρας σκοπεύει να απαγορεύσει ακόμη και την κατοχή τους, αναφέρει το AP.

Η κατάταξη όσον αφορά στη δημοτικότητα, την οποία εξέδωσε η Αμερικανική Λέσχη Κένελ καλύπτει περίπου 200 φυλές κι αποτελεί το παλαιότερο μητρώο σκύλων της χώρας. Η κατάταξη δεν υπολογίζει τα ημίαιμα. 

Οι 10 πρώτες θέσεις ήταν: Τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, οι γερμανικοί ποιμενικοί, τα κανίς, τα μπουλντόγκ, τα ροτβάιλερ, τα μπιγκλ, τα ντακσούντ και τα γερμανικά κοντότριχα πόιντερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM