Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν μια καινούρια πιο αγαπημένη ράτσα σκύλων, σύμφωνα με την αμερικανική λέσχη Κένελ, κι αυτή δεν είναι άλλη από τα γαλλικό μπουλντόγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press πρωτιά του γαλλικού μπουλντόγκ στις προτιμήσεις των Αμερικανών ανακοινώθηκε από τη λέσχη την Τετάρτη. Τα γαλλικά μπουλντόγκ εκτόπισαν τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ από την πρώτη θέση μετά από 31 χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικά, φιλικά, τρυφερά σκυλάκια», λέει η εκπρόσωπος της λέσχης γαλλικών μπουλντόγκ της Αμερικής, Πάτι Σόζα. Τα χαρακτηρίζει επίσης φιλικά προς την πόλη, με μέτριες ανάγκες περιποίησης και άσκησης, κι όπως λέει, «προσφέρουν πολλά σε ένα μικρό πακέτο».

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash

Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν ήταν καν μια από τις 75 δημοφιλέστερες φυλές πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Η δημοτικότητα της φυλής πάντως οξύνει τη συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η αναπαραγωγή σκύλων επιρρεπών σε παθήσεις της αναπνοής, της σπονδυλικής στήλης, των ματιών και του δέρματος.

Ο Βρετανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει παροτρύνει τους φιλόζωους να μην αγοράζουν ράτσες με επίπεδο πρόσωπο, όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ. Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει την εκτροφή σκύλων με πολύ κοντό ρύγχος και ο υπουργός Γεωργίας της χώρας σκοπεύει να απαγορεύσει ακόμη και την κατοχή τους, αναφέρει το AP.

Η κατάταξη όσον αφορά στη δημοτικότητα, την οποία εξέδωσε η Αμερικανική Λέσχη Κένελ καλύπτει περίπου 200 φυλές κι αποτελεί το παλαιότερο μητρώο σκύλων της χώρας. Η κατάταξη δεν υπολογίζει τα ημίαιμα. 

Οι 10 πρώτες θέσεις ήταν: Τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, οι γερμανικοί ποιμενικοί, τα κανίς, τα μπουλντόγκ, τα ροτβάιλερ, τα μπιγκλ, τα ντακσούντ και τα γερμανικά κοντότριχα πόιντερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ