Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν μια καινούρια πιο αγαπημένη ράτσα σκύλων, σύμφωνα με την αμερικανική λέσχη Κένελ, κι αυτή δεν είναι άλλη από τα γαλλικό μπουλντόγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press πρωτιά του γαλλικού μπουλντόγκ στις προτιμήσεις των Αμερικανών ανακοινώθηκε από τη λέσχη την Τετάρτη. Τα γαλλικά μπουλντόγκ εκτόπισαν τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ από την πρώτη θέση μετά από 31 χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικά, φιλικά, τρυφερά σκυλάκια», λέει η εκπρόσωπος της λέσχης γαλλικών μπουλντόγκ της Αμερικής, Πάτι Σόζα. Τα χαρακτηρίζει επίσης φιλικά προς την πόλη, με μέτριες ανάγκες περιποίησης και άσκησης, κι όπως λέει, «προσφέρουν πολλά σε ένα μικρό πακέτο».

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash

Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν ήταν καν μια από τις 75 δημοφιλέστερες φυλές πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Η δημοτικότητα της φυλής πάντως οξύνει τη συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η αναπαραγωγή σκύλων επιρρεπών σε παθήσεις της αναπνοής, της σπονδυλικής στήλης, των ματιών και του δέρματος.

Ο Βρετανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει παροτρύνει τους φιλόζωους να μην αγοράζουν ράτσες με επίπεδο πρόσωπο, όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ. Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει την εκτροφή σκύλων με πολύ κοντό ρύγχος και ο υπουργός Γεωργίας της χώρας σκοπεύει να απαγορεύσει ακόμη και την κατοχή τους, αναφέρει το AP.

Η κατάταξη όσον αφορά στη δημοτικότητα, την οποία εξέδωσε η Αμερικανική Λέσχη Κένελ καλύπτει περίπου 200 φυλές κι αποτελεί το παλαιότερο μητρώο σκύλων της χώρας. Η κατάταξη δεν υπολογίζει τα ημίαιμα. 

Οι 10 πρώτες θέσεις ήταν: Τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, οι γερμανικοί ποιμενικοί, τα κανίς, τα μπουλντόγκ, τα ροτβάιλερ, τα μπιγκλ, τα ντακσούντ και τα γερμανικά κοντότριχα πόιντερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM