Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν μια καινούρια πιο αγαπημένη ράτσα σκύλων, σύμφωνα με την αμερικανική λέσχη Κένελ, κι αυτή δεν είναι άλλη από τα γαλλικό μπουλντόγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press πρωτιά του γαλλικού μπουλντόγκ στις προτιμήσεις των Αμερικανών ανακοινώθηκε από τη λέσχη την Τετάρτη. Τα γαλλικά μπουλντόγκ εκτόπισαν τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ από την πρώτη θέση μετά από 31 χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικά, φιλικά, τρυφερά σκυλάκια», λέει η εκπρόσωπος της λέσχης γαλλικών μπουλντόγκ της Αμερικής, Πάτι Σόζα. Τα χαρακτηρίζει επίσης φιλικά προς την πόλη, με μέτριες ανάγκες περιποίησης και άσκησης, κι όπως λέει, «προσφέρουν πολλά σε ένα μικρό πακέτο».

Στις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων τα λαμπραντόρ δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash

Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν ήταν καν μια από τις 75 δημοφιλέστερες φυλές πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Η δημοτικότητα της φυλής πάντως οξύνει τη συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η αναπαραγωγή σκύλων επιρρεπών σε παθήσεις της αναπνοής, της σπονδυλικής στήλης, των ματιών και του δέρματος.

Ο Βρετανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει παροτρύνει τους φιλόζωους να μην αγοράζουν ράτσες με επίπεδο πρόσωπο, όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ. Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει την εκτροφή σκύλων με πολύ κοντό ρύγχος και ο υπουργός Γεωργίας της χώρας σκοπεύει να απαγορεύσει ακόμη και την κατοχή τους, αναφέρει το AP.

Η κατάταξη όσον αφορά στη δημοτικότητα, την οποία εξέδωσε η Αμερικανική Λέσχη Κένελ καλύπτει περίπου 200 φυλές κι αποτελεί το παλαιότερο μητρώο σκύλων της χώρας. Η κατάταξη δεν υπολογίζει τα ημίαιμα. 

Οι 10 πρώτες θέσεις ήταν: Τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, οι γερμανικοί ποιμενικοί, τα κανίς, τα μπουλντόγκ, τα ροτβάιλερ, τα μπιγκλ, τα ντακσούντ και τα γερμανικά κοντότριχα πόιντερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM