Στην Τουρκία η Ολένα Ζελένσκα: Συνάντησε την Εμινέ Ερντογάν και πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Εμινέ Ερντογάν και Ολένα Ζελένσκα Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Συνάντηση με την σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, είχε η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα.

«Πιστεύω ότι θα επουλώσουμε τις πληγές του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι θύματα πολέμου», έγραψε στο Twitter η Εμινέ Ερντογάν.

Ολένα Ζελένσκα και Εμινέ Ερντογάν συζήτησαν για την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό, αλλά και το πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία.

«Ήμουν ευτυχής που συναντήθηκα με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν. Συζητήσαμε την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό. Επίσης συζητήσαμε πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων προς την κ. Εμινέ για την κατανόησή της και την ασφάλεια των παιδιών», σημείωσε η Ολένα Ζελένσκα στο Twitter.

Η Ολένα Ζελένσκα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελενσκι, δέχθηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας συνοδευόταν από τον Andriy Yermak, επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, την Yulia Svyrydenko, πρώτη αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον Αndrii Sybiha, αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Vasyl Bodnar, και τον γενικό πρόξενο στην Πόλη, Roman Nedilskyi, στελέχη της Προεδρίας και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση παρέστη και Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.
Προηγουμένως, η Ολένα Ζελένσκα προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο ουκρανικής καταγωγής Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος Καμιάνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως, την ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM