Στην Τουρκία η Ολένα Ζελένσκα: Συνάντησε την Εμινέ Ερντογάν και πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Εμινέ Ερντογάν και Ολένα Ζελένσκα Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Συνάντηση με την σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, είχε η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα.

«Πιστεύω ότι θα επουλώσουμε τις πληγές του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι θύματα πολέμου», έγραψε στο Twitter η Εμινέ Ερντογάν.

Ολένα Ζελένσκα και Εμινέ Ερντογάν συζήτησαν για την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό, αλλά και το πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία.

«Ήμουν ευτυχής που συναντήθηκα με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν. Συζητήσαμε την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό. Επίσης συζητήσαμε πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων προς την κ. Εμινέ για την κατανόησή της και την ασφάλεια των παιδιών», σημείωσε η Ολένα Ζελένσκα στο Twitter.

Η Ολένα Ζελένσκα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελενσκι, δέχθηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας συνοδευόταν από τον Andriy Yermak, επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, την Yulia Svyrydenko, πρώτη αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον Αndrii Sybiha, αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Vasyl Bodnar, και τον γενικό πρόξενο στην Πόλη, Roman Nedilskyi, στελέχη της Προεδρίας και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση παρέστη και Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.
Προηγουμένως, η Ολένα Ζελένσκα προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο ουκρανικής καταγωγής Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος Καμιάνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως, την ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ