Στη δημοσιότητα ρωσικά ντοκουμέντα για λαθρεμπόριο καυσίμων μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Τουρκίας

Στη δημοσιότητα ρωσικά ντοκουμέντα για λαθρεμπόριο καυσίμων μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Τουρκίας Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Russia Today, oι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν περίπου 12.000 βυτιοφόρα και φορτηγά στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ. Τις παραπάνω πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ενώ την ίδια ώρα ο αντιστράτηγος Sergey Rudskoy μιλώντας σε δημοσιογράφους  δήλωσε: «Πρέπει να σημειωθεί ότι πετρέλαιο από Ιράκ και Συρία περνάει μέσα από το σημείο ελέγχου του Ζάκο».

Οι εικόνες τραβήχτηκαν κοντά στο Ζάκο (επαρχία του ιρακινού Κουρδιστάν), όπου υπήρχαν 11.775 βυτιοφόρα και φορτηγά και στις δύο πλευρές του συνόρων σύμφωνα μ τα δορυφορικά στοιχεία και όσα ανέφερε ο αντιστράτηγος την Παρασκευή στους δημοσιογράφους.

 

Ο αντιστράτηγος τόνισε πως τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο συνεχίζουν να διασχίζουν τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός τους στις βόρειες και δυτικές διαδρομές μειώνεται.

 

 

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του δορυφόρου, ο αριθμός των φορτηγών με πετρέλαιο που περνούν μέσα της βόρειας οδού προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπατμάν, έχει μειωθεί αισθητά", είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο Ιρακινός Καρίμ αλ-Νούρι, εκπρόσωπος της Οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο Μπαντρ, ανέφερε πως οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους υλικό και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεργάζεται με εκπροσώπους των τζιχαντιστών. "Έχουμε φωτογραφικό υλικό σχετικά με τον γιο του Ερντογάν, που αποκαλύπτει ότι συναντά επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους" ανέφερε ο αλ-Νούρι ο οποίος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει photoshop στις φωτογραφίες και πως οι λήψεις είναι πραγματικές.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM