Στα Ιεροσόλυμα ο Μπόλαρης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής για το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα ο Μπόλαρης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής για το Άγιο Φως Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Τον υπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ Ηλίας Ηλιάδης και ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων Χρήστος Σοφιανόπουλος.

Λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί η ελληνική αποστολή αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 αναμένεται να φτάσει στο Ελληνορθόδο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ακολούθως, στις 12.15, η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι, η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' θα παραδώσει το 'Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το 'Αγιο Φως στην Ελλάδα, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16.45 και να αφιχθεί στις 18.30 στην Αθήνα, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής  Άμυνας.

Στη συνέχεια το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Την αντιπροσωπεία που μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός και ο βοηθός του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου Γεώργιος Αποστολακίδης.


Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μπούρας Αθανάσιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μεσαίωνας ολοταχώς, με ένα μίγμα παγανισμού και Ζωροαστρισμού (αρχαία περσική θρησκεία με κέντρο την φλόγα της φωτιάς).Επιμένω από την πρώτη στιγμή: η ιστορία με το "Άγιο Φως" κινείται στα όρια της δογματικής αίρεσης...