Squid Game: Μαθητές σε βελγικό σχολείο «έπαιξαν» το πρώτο παιχνίδι ξυλοκοπώντας τους χαμένους

Squid Game: Μαθητές σε βελγικό σχολείο «παίζουν» το πρώτο παιχνίδι και ξυλοκοπούν τους χαμένους Facebook Twitter
0

Παρότι η πλοκή του περιλαμβάνει ένα φονικό τουρνουά παιδικών παιχνιδιών, η νοτιοκορεατική σειρά - φαινόμενο του Netflix Squid Game, δεν είναι για μικρά παιδιά. 

Ενδεικτικό της επικινδυνότητάς του είναι η αναφορά από σχολείο του Βελγίου πως οι μαθητές μιμούνται τη σειρά, ξυλοκοπώνοντας τους χαμένους. 

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, οι μαθητές του σχολείου Erquelinnes Beguinage Hainaut αντλούν έμπνευση από τη νοτιοκορεατική σειρά για τα παιχνίδια τους. 


Παίζοντας το πρώτο παιχνίδι της σειράς που στο Βέλγιο είναι γνωστό ως 1, 2, 3 Piano (το αντίστοιχο «στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα» εδώ), όπου όσοι χάνουν, πεθαίνουν, τα παιδιά χτυπούν τον χαμένο. 

«Αγαπητοί γονείς, προφανώς έχετε ακουστά τη σειρά Squid Game. Στη σειρά αυτή, οι χαρακτήρες αναγκάζονται να παίξουν ένα παιδικό παιχνίδι κι αν χάσουν, σκοτώνονται. Η σειρά είναι απαγορευμένη για κάτω των 18 χρόνων λόγω των βίαιων σκηνών!» προειδοποιεί με ανάρτησή το σχολείο που συνιστά «επαγρύπνηση ώστε το άρρωστο και επικίνδυνο παιχνίδι να σταματήσει». 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το σενάριο, 456 παίκτες  ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε παιδικά παιχνίδια, διεκδικώντας χρηματικό έπαθλο  30 εκατ. ευρώ. Όσοι αποτυγχάνουν, εξοντώνονται.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM