SOS από την ΙΒΜ: Χάκερς χτυπούν την «αλυσίδα» εμβολίων για τον κορωνοϊό

SOS από την ΙΒΜ: Χάκερς χτυπούν την «αλυσίδα» εμβολίων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Pixabay
0

Χάκερς επιτίθενται σε νευραλγικά συστήματα της «αλυσίδας» εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και την ΙΒΜ. 

Η ΙΒΜ αντιλήφθηκε κακόβουλη δραστηριότητα από κυβερνοεγκληματίες που επιχείρησαν να πλήξουν «επιλεγμένα στελέχη σε θέσεις πωλήσεων, προμηθειών, τεχνολογίας πληροφοριών και χρηματοδότησης», σε οργανισμούς που ανέλαβαν την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων στις σωστές συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Υπενθυμίζεται ότι εμβόλια όπως αυτό της Pfizer πρέπει να μεταφέρονται σε «πολικές» θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μείον 75 βαθμούς Κελσίου και διατηρούνται για λίγο εκτός βαθιάς κατάψυξης. 

  

Προσποιούμενοι ένα στέλεχος της Haier Biomedical που συμμετέχει στην επιχείρηση ανάπτυξης των εμβολιασμών, οι χάκερς έστειλαν email στη γενική διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ, με δήθεν αιτήματα για προσφορές σε πιθανούς συμμετέχοντες του προγράμματος εμβολίων.

SOS από την ΙΒΜ: Χάκερς χτυπούν την «αλυσίδα» εμβολίων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
iStock

Παρόμοια email εστάλησαν και σε υπηρεσίες ενέργειες, κατασκευαστικές και ανάπτυξης λογισμικού, σύμφωνα με την IBM. Το τμήμα κυβερνοασφάλειας στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσε δίκη του προειδοποίηση σήμερα, συνδέοντας τα νεότερα δεδομένα με τα ευρήματα της IBM.

Τα λεγόμενα spearphishing email είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαπατήσουν τους παραλήπτες και να αποκαλύψουν usernames και κωδικούς, για να αποκτήσουν οι χάκερς περισσότερες και δυνητικά κρίσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη του εμβολίου και την διαλογή του. 

Σύμφωνα με την IBM, άγνωστο παραμένει ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις αλλά η εταιρεία πληροφορικής δεν αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για χάκερς που υποστηρίζουν ξένες κυβερνήσεις. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM