Σον Πεν: Γιατί ο ηθοποιός δεν ξαφνιάστηκε με τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ;

Σον Πεν: Γιατί ο ηθοποιός δεν ξαφνιάστηκε με τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ; Facebook Twitter
Ο ηθοποιός Σον Πεν/Φωτογραφία: EPA
0

Ο Σον Πεν μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, ο οποίος πέθανε στις 10 Σεπτεμβρίου, αφού πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εξωτερικό χώρο στο Utah Valley University.

Ο Σον Πεν πρωταγωνιστεί στην καινούρια ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «One Battle After Another», όπου υποδύεται έναν διεφθαρμένο στρατιωτικό αξιωματικό λευκό υπερεθνικιστή.

Όταν ρωτήθηκε για τη πολιτιστική σημασία της ταινίας, καθώς το νέο δράμα είναι γεμάτο με επίκαιρο πολιτικό υπόβαθρο, ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός και πολιτικός ακτιβιστής δήλωσε ότι «δεν ξαφνιάστηκε καθόλου» από τη δολοφονία του Κερκ.

«Όπως πολλοί άνθρωποι, ανησυχούσα ότι αυτό το είδος φρίκης εξελισσόταν σε μια μόδα», είπε στο Vanity Fair κατά τη διάρκεια συνέντευξης. «Είναι αρκετά ανησυχητικό που θα μπορούσα να πω ότι ακόμη το επεξεργάζομαι. Καθώς και ποιες είναι οι συνέπειές του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πεν δεν έχει ποτέ διστάσει να εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις και έχει τακτικά ασκήσει κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πεν είναι επίσης υποστηρικτής της Ουκρανίας, και έχει επισκεφθεί τη χώρα αρκετές φορές μετά την εισβολή της Ρωσίας. Το 2023, το ντοκιμαντέρ Superpower, που συν-σκηνοθέτησε με τον Aaron Kaufman, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η ταινία καταγράφει τον ασυνήθιστο δρόμο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς την προεδρία και τον ρόλο του ως ηγέτη σε περίοδο πολέμου.

Όταν ρωτήθηκε αν τείνει να επιλέγει έργα που έχουν πολιτικό μήνυμα, ο Πεν δήλωσε: «Ο E.L. Doctorow είπε μια φράση: Η ευθύνη του καλλιτέχνη είναι να γνωρίζει την εποχή στην οποία ζει. Κάποιος μπορεί να φτιάξει μια ταινία εποχής, αλλά οι καλές αντικατοπτρίζουν κάτι πολύ επίκαιρο».

Σχετικά με την ταινία One Battle After Another, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η ταινία έγινε ακόμη πιο επίκαιρη αφού ολοκληρώθηκε η παραγωγή και την παρακολουθήσαμε, σχεδόν κουνώντας τα κεφάλια μας. Είναι επίσης υπέροχο το γεγονός ότι η ταινία είναι ευέλικτη.»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM